Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Old » Baconschi, ridicat in slavi de “garda” lui Basescu

Baconschi, ridicat in slavi de “garda” lui Basescu

Autor:

Ignorata de democratii cu pedigree, intrarea lui Teodor Baconschi in PDL a fost in schimb salutata de “lancierii” lui Basescu. Cu surle si trimbite, asa cum se cuvine descalecatului unui nou sef.

 

Cristian Preda, Sever Voinescu, Monica Macovei sau Teodor Baconschi pot candida oricind la presedintie – sustinea, deunazi, Traian Basescu. Din partea PDL, evident, din moment ce primii trei sint deja pedelisti cu acte in regula, iar Teodor Baconschi s-a alaturat si el, de marti, marii familii democrate. Sever Voinescu: “Ii salut gestul. Venirea lui in politica este extrem de importanta in acest moment. Prin prezenta lui, sint sigur, tot mai activa in partid si in dezbaterile politice, mediul intreg va cistiga un dram de decenta tocmai cind parea ca si-a pierdut-o pe toata. Cu inteligenta si educatia sa, Doru Baconschi este un real cistig pentru noi. In plus, eu si alti citiva – deprimant de putini! – ne simtim mai multi cu unul… Revigorant!”. Cristian Preda: “Ma bucura vestea ca Teodor Baconschi a intrat in PDL. Ii doresc sa aiba parte de o primire mai buna decit am avut eu in PDL”. Se poate spune ca “prezidentiabilii” PDL-ului s-au firitisit intre ei, periindu-se bine.

*Vechii democrati, neimpresionati de noul venit*

Spre deosebire de bucuria manifestata de noii veniti, entuziasmul veteranilor partidului s-a pastrat in cote mult mai moderate. “Orice personalitate este binevenita in partid, salut intrarea lui Teodor Baconschi in PDL” – a comentat neutru pe tema liderul deputatilor PDL, Mircea Toader. Intrebat daca il vede pe noul sau coleg de partid si in postura de viitor lider al PDL, Toader a considerat intrebarea “lipsita de obiect astazi”. La insistentele noastre de a afla daca totusi Baconschi este vazut de democrati ca o posibila “locomotiva” aducatoare de voturi pentru partid, Mircea Toader a lasat sa se intrevada o serioasa indoiala: “Orice persoana mai cunoscuta poate aduce voturi, depinde cite. Teodor Baconschi sigur este un nume si poate aduce mai multe voturi decit un Popescu necunoscut”. Explicabila din punct de vedere politic si in contextul disciplinei de partid, reactia lui Mircea Toader se poate adauga la indiferenta cu care greii PDL au tratat evenimentul intrarii lui Baconschi in rindurile lor. Indiferenta care mai arata si rezistenta vechii radacini democrate la tot ce incearca Traian Basescu sa vire nou pe gitul partidului.

A.M.L.
Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 21-07-2018
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!