Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Old » Economie pe scurt – Bancherii nu vor OUG 50!

Economie pe scurt – Bancherii nu vor OUG 50!

Autor:

Bancherii nu vor OUG 50!

 

Asociatia Româna a Bancilor (ARB) va solicita presedintelui Traian Basescu sa nu promulge legea de aprobare a OUG 50/2010 privind creditele populatiei daca iese din Parlament in forma actuala, a declarat presedintele asociatiei, Radu Ghetea, in cadrul unui seminar. Intrebat daca ARB va cere presedintelui Traian Basescu sa nu promulge legea in cazul ca va fi aprobata de Camera Deputatilor in forma actuala, Ghetea a raspuns: “sigur ca da”.

Analisti: BNR va mentine dobinda cheie

BNR va mentine, miercuri, rata dobinzii de politica monetara la minimul istoric de 6,25%, precum si nivelul rezervelor minime obligatorii, afirma analistii financiari. De altfel, pina cind situatia economica va fi mai clara si vor disparea presiunile inflationiste, cuvintul de ordine este prudenta, mai spun specialistii de pe piata.

Apare “Inventarul monopolurilor de pe piata”

Consiliul Concurentei va realiza un inventar al monopolurilor din economie, domeniu in care institutia nu a actionat suficient pina in prezent, si va analiza in ce masura acestea sint justificate. “Economia are prea multe sectoare cu pozitie de monopol, cu societati cu pozitie de monopol, unde nu exista zeci de ani de experienta de economie de piata si cu multe reflexe de reglementare excesiva. Vrem sa facem un inventar al monopolurilor in economie”, a declarat, ieri, Valentin Mircea, consilier de concurenta.
Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 18-07-2018
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!