Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Old » Parca ne e si mila de ei!

Parca ne e si mila de ei!

Autor:

Top de criza al celor de la Forbes România. Aflat la cea de-a doua editie, Top 500 miliardari il are in fruntea plutonului pe omul de afaceri Dinu Patriciu, a doua oara, consecutiv, cu o avere estimata de 2,3 miliarde euro. Averile celor mai bogati români in 2010 insumeaza 28,2 miliarde euro, mai putin cu o jumatate de miliard fata de anul trecut.

 

Ca miliardarii români nu se simt prea bine ne-o spun chiar cifrele din Top 500. Astfel, din totalul miliardarilor, fata de anul trecut, 308 au inregistrat o scadere a averilor, 97 au avut cresteri si 29 de miliardari au ramas cu aceiasi bani. Totodata, in topul celor mai bogati 500 de români au intrat 66 de miliardari, cu 22 mai putini fata de editia de anul trecut. In plus, averea medie a miliardarilor este cu 2,7% (aproximativ 1,6 milioane euro) mai mica fata de anul trecut.

*Amenintari cu procese*

“In investigatiile noastre privind pe cei mai bogati români am fost chiar amenintati cu procese de cei care nu voiau sa le intre numele in top. Altii nu au vrut sa participe declarindu-ne ca tocmai au concediat angajati si ca nu au cum sa-si afiseze bogatia”, spune Dana Banzea, editor-coordonator al Top 500. Intr-adevar, numarul angajatilor din firmele detinute de cei 500 de bogati ai României a fost de 267.087, mai putin cu 33.000 de persoane (11%) fata de anul trecut. “In schimb, unii au vrut sa intre in top umflindu-si cifrele de afaceri. Noroc cu Ministerul de Finante si cu Registrul Comertului unde am depistat cifrele corecte”, a adaugat Banzea.

*Scaderile de averi vor continua*

Dinu Patriciu, considerat de Forbes cel mai bogat român, ii acuza pe oamenii de afaceri ca le e rusine cu propriile averi. “Aceste scaderi de averi vor continua. Vom ajunge una dintre provinciile lipsite de sansa ale acestui continent”, crede Patriciu. “Toate aceste clasamente au o evidenta doza de relativitate care tine de cultura mediului de afaceri. Din pacate, la noi, oamenii de afaceri se ascund acum in transee de rusine sa nu-si etaleze averile. Se ascund cu totii mai ales prin alte parti (strainatate – nr.). Banii fug, sint lasi, sint fricosi si nu se vor intoarce pina nu va exista stabilitate, profitabilitate”, a conchis Patriciu. In privinta relativitatii Top 500, Dinu Patricu are perfecta dreptate fiind chiar un exemplu in acest sens. Intrebat care este suma pe care o are in bancile din strainatate, cel mai bogat român a avut un raspuns pe masura “relativitatii”: “Doar nu credeti ca va raspund la aceasta intrebare”.

Ion Bogdan
Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-07-2018
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!