Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Old » Basescu, gata sa-i ceara demisia lui Boc

Basescu, gata sa-i ceara demisia lui Boc

Autor:

In contrast cu discursul anost lecturat, marti, in fata parlamentarilor, Traian Basescu a folosit ultima lui iesire televizata ca rampa de lansare a unor atacuri indreptate impotriva a tot ce misca pe scena politica. In frunte cu Emil Boc, premierul pus si sustinut cu ardoare de insusi Traian Basescu.

 

Nascut si crescut politic in ograda lui Basescu, Emil Boc este decazut din pozitia de favorit. Fapt evident in ultima vreme, chiar daca reprezentantii puterii o scalda pe tema. Desi neaga ca ar fi suparat pe actualul premier, seful statului declara in schimb ca este nemultumit de prestatia prim-ministrului impus tot de el. Motivul: tot ce face Guvernul este “poticnit”, nu in “cadenta ridicata” dorita de presedinte. Prezentat de Basescu, bilantul lui Boc nu arata deloc bine: in 2009 “nu s-a facut mare lucru”, iar in 2010 au fost create niste “premise corecte”, dar nu exista garantii ca procesul de restructurare administrativa va fi realizat. Mai mult, Boc este pasibil sa i se ceara demisia de catre seful statului, daca va da pesedistilor banii negociati cu PDL-ul pentru a inchide ochii la adoptarea Legii pensiilor in forma propusa de Guvern.

*”Maimutica” Ponta si “neajutoratul” Antonescu*

Constient ca pozitia sa “la unii genereaza ura”, Basescu nu a facut nimic pentru diminuarea respectivului sentiment nici in tabara opozitiei, ci dimpotriva. “Ponta e nimic in PSD. El trebuie sa faca frumos, ca maimutica, sa placa la foarte multi din PSD” – l-a desfiintat seful statului pe tinarul lider social-democrat. “Pe Crin Antonescu l-am ajutat intr-un moment de criza. Era deputat de Tulcea si organizatia nu l-a mai primit sa candideze pe listele ei in 2004. L-am pus pe lista de Bucuresti” – l-a articulat Basescu si pe liberal. Dupa ce i-a “ciuruit” separat, Basescu a sanctionat la comun “obraznicia si impertinenta” celor doi: “Si Crin Antonescu si Victor Ponta s-au intilnit cu mine in momente in care li se parea ca ar trebui ajutati. Si aveau un cu totul alt ton atunci. Asta ma surprinde”.

*“Pe Crin Antonescu l-am ajutat intr-un moment de criza a lui, cind nu-l mai primea nicio organizatie sa candideze undeva”*

Crin Antonescu: “Traian Basescu este un mincinos. Nu m-am intilnit niciodata in privat sau oficial cu presedintele Basescu intre 2000 si 2007. (…) Cu discutii de birou sau altfel de discutii poate sa-i mearga cu altii, dar nu poate sa-i mearga cu mine”

*”La mine in birou, acest Ponta, care astazi vitupereaza impotriva presedintelui, era ca un pres care intreba: «Ar fi bine sa candidez la Primaria Capitalei? M-ati putea sprijini?»”*

Victor Ponta: “Traian Basescu inceaca sa ma traga si pe mine, ca si pe ceilalti tineri din noua generatia politica, in mocirla in care el a trait, de fapt, in acesti ani si pe care chiar el a construit-o”

*“Mircea Geoana e prea slab pentru jocul politic mare, e dependent si niciodata nu poate lua o batalie politica pe cont propriu”*

*“Sorin Ovidiu Vintu are probleme cu legea, Patriciu are problema discutabila a datoriilor de 600 milioane transferate la KazMunai. (…) Domnul Voiculescu, funciar si prin ceea ce a fost, Felix i se spune parca… aluilalt, lui Vintu – Nus… sint numele lor conspirative…. Nu pot accepta ideea ca au un presedinte cu care nu se poate negocia nici interesul lor in justitie, nici vreun interes financiar”*

*Opozitia scoate suspendarea de la naftalina*

“Maimutit” pe toate partile de Traian Basescu, Ponta il ameninta pe acesta din urma cu suspendarea – daca va promulga legea pensiilor: “Intentionez sa cer PSD, PC, PNL, UDMR si minoritatilor sa fie de acord cu inceperea procedurii de suspendare a presedintelui”. Imediat, Crin Antonescu s-a raliat demersului, declarind ca PNL nu a avut si nu are “vreo ezitare sau jena” sa suspende “un presedinte vadit iresponsabil pe toate planurile”.

*Orice primar are in ranita bastonul de presedinte*

Lipsa liderilor politici marcanti nu-l ingrijoreaza pe Traian Basescu. Dimpotriva, actualul sef al statului dispune de o viziune extrem de optimista in domeniu.

Concret, Basescu a identificat deja “cel putin sase primari extraordinari”, atit de la PDL cit si de la PSD, oameni pe care ii vede cu usurinta si in fruntea statului. De asemenea, Basescu “s-ar uita” si la Cristian Preda, Teodor Baconschi, Sever Voinescu si Monica Macovei (ordinea ii apartine).
Totodata, actualul presedinte nu crede in varianta ridicarii unui lider politic din rindul finantistilor – idee vehiculata in ultima vreme. Motivul: “sint prea bine platiti. Va ginditi la Mugur Isarescu? Au fost momente cind am discutat cu el foarte deschis subiectul. Dar nu, a respins. Imi va fi foarte greu sa vorbesc si cu Lucian Croitoru sa se mai apropie de Guvern”. Revenind la varianta primarilor cu stofa de presedinte, merita mentionat ca edili democrati de rasunet ar fi, la ora actuala cel putin, bucuresteanul Liviu Negoita si aradeanul Gheorghe Falca. In ceea ce priveste plutonul primarilor pesedisti acesta este condus, de departe, de constanteanul Radu Mazare.

Simona Badulescu/ Ana-Maria Ludatser
Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 21-07-2018
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!