Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Old » Asa protesteaza Europa!

Asa protesteaza Europa!

Autor:

Cresterea virstei de pensionare si reducerile bugetare (a se citi: salariale) nu a stirnit proteste de strada numai la noi, ci si in intreaga Europa. In Franta, Grecia si Polonia, mii (uneori chiar sute de mii) de protestatari au iesit in strada pentru a-si exprima nemultumirea fata de politicile guvernantilor.

 

– Garile franceze au fost ieri aproape goale, dar strazile au fost pline de demonstranti iesiti sa protesteze impotriva cresterii virstei de pensionare de la 60 la 62 de ani. Pentru presedintele Sarkozy, reforma sistemului de pensii reprezinta “un test crucial” si “cea mai importanta reforma a mandatului sau”. Pentru sindicalistii francezi – care au promis o mobilizare exemplara, de cel putin doua milioane de manifestanti – este o nedreptate. Protestele au paralizat reteaua feroviara, metroul parizian, aeroporturile, serviciile publice si invatamintul.
– Grecii protesteaza nu numai impotriva cresterii virstei de pensionare, ci si impotriva privatizarii cailor ferate. Pe linga feroviari, care apreciaza ca datoriile societatii elene de cai ferate “sint consecinta politicii clientelare a guvernantilor”, mai protesteaza si camionagiii, impotriva liberalizarii transporturilor rutiere.
– Bugetarii polonezi au iesit si ei in strada pentru a protesta impotriva intentiei guvernului de a ingheta salariile din sectorul de stat. Politistii, pompierii, gardienii publici si salariati ai Fiscului au demonstrat in fata Ministerului de Finante, a Parlamentului si a resedintei oficiale a primului-ministru.
– Pentru a protesta impotriva coruptiei existente in rindul fortelor de ordine, grupul avangardist “Voina” (Razboi) din Sankt Petersburg a rasturnat opt masini de politie.

Mircea Bujoreanu
Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-07-2018
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!