AcasăOldAlte stiri

Alte stiri

*S-au inmultit falimentele: plus 7,5%*

La sfirsitul primelor sase luni ale acestui an, 11.221 de companii din România se aflau in diverse stadii de insolventa, potrivit unui studiu realizat de Coface. Astfel, 6.255 de firme se regaseau in procedura generala de insolventa, 2.235 in procedura simplificata de insolventa, 2.717 in faliment si 14 in reorganizare judiciara. Aceasta cifra reprezinta o crestere de aproximativ 7,5% fata de aceeasi perioada a anului trecut, cind se inregistrau 10.435 de dosare de insolventa.

*Criza creste apetitul pentru infractiuni*

Recesiunea a determinat cresterea numarului de infractiuni economice, pierderile medii survenite in urma fraudelor ajungind pina la 5% din totalul cifrei de afaceri, potrivit casei de avocatura Musat&Asociatii. Astfel, pentru combaterea acestui fenomen este necesara implementarea unor sisteme IT de monitorizare.

*Clienti nemultumiti ai Bancpost sar la gitul BNR*

Clientii nemultumiti de clauzele din contractele incheiate cu Bancpost afirma ca BNR raspunde in mod standard la orice plingere inaintata de populatie ca nu are atributii in relatia client-banca si roaga institutia sa aiba aceeasi pozitie in continuare, incetind astfel sa faca lobby in favoarea ARB (Asociatia Româna a Bancilor). “Grupul de initiativa impotriva clauzelor abuzive care se regasesc in contractele de credit Bancpost observa cu stupoare ca BNR, institutie de baza a statului român, intra in piata bancara facind lobby pentru ARB”, se arata intr-un comunicat al grupului.

*Se colecteaza deseuri electrice*

O noua campanie de colectare a deseurilor electrice si electrocasnice de la populatie va avea loc in acest sfirsit de saptamina. Locuitorii sectorului 2 care vor sa anunte depozitele de deseuri electrocasnice vechi, de care nu mai au nevoie, pot suna la Dispeceratul Supercom – 021.9654, pentru a informa din timp zona unde trebuie sa se deplaseze utilajele de transport pentru a colecta deseurile. A devenit o obisnuinta ca locuitorii sa stie ca pot depune, in fata imobilelor in care locuiesc, toate aparatele de care nu mai au nevoie pentru a fi ridicate gratuit si transportate la sediul de colectare amenajat special de Primaria Sectorului 2 pentru a fi predate firmelor de reciclare.

*Administratori de bloc cu licenta*

Cei care intentioneaza sa devina administratori de bloc in sectorul 6 din Bucuresti trebuie sa aiba in vedere ca este necesar sa absolve un curs de specialitate. Astfel, cei interesati se vor putea inscrie la cursurile Institutului National pentru Promovarea Drepturilor Proprietarilor. Sesiunea de cursuri va demara pe 18 octombrie 2010 si se va desfasura pe o perioada de zece zile. Cu licenta astfel obtinuta, noii administratori isi vor putea intra in atributiuni.

*S-a lansat proiectul ACCES*

Prefectura Capitalei a lansat ieri proiectul „ACCES – Administratie in sprijinul cetateanului prin calitatea si eficienta serviciilor”. Obiectivul general al proiectului consta in eficientizarea si modernizarea serviciilor face-to-face si electronice furnizate cetatenilor de catre Institutia Prefectului Municipiului Bucuresti. Scopul proiectului este de a imbunatati calitatea serviciilor publice prin introducerea unui sistem electronic de gestionare a solicitarilor cetatenilor.

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
32 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger