Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Old » Greseli care iti pot ingropa afacerea

Greseli care iti pot ingropa afacerea

Autor:

Acum, pe vreme de criza, fortati de somaj sau de dorinta de a scapa de munca la stat sau la patron, unii români se gindesc sa-si inceapa propria afacere. Si multi cred ca e simplu sa-ti deschizi un business si sa ai profit. Problema e ca nu este chiar atit de simplu. Daca nu te pregatesti temeinic, s-ar putea sa-ti inchei afacerea mai repede decit te-ai astepta.

 

Iata lista cu cele mai periculoase greseli ce iti pot ingropa afacerea, intocmita
de Investopedia.

1.Sa nu-ti inregistrezi afacerea. Da, stim ca este chinuitor sa stai cu orele la ghisee si sa te umpli de nervi. Dar nu ai ce face. Trebuie sa-ti inregistrezi afacerea.

2.Sa nu-ti platesti taxele si impozitele. Da, taxele din România par impovaratoare. Dar, iarasi, nu ai ce face. Corectitudinea este o conditie-cheie a unei afaceri bune.

3.Daca nu ai renuntat la serviciu, este o mare greseala sa nu-ti anunti angajatorul ca ai propria afacere. Dar, inainte de asta, trebuie sa citesti cu atentie clauzele contractului semnat la angajare si sa te asiguri ca nu exista nicio incalcare ce ar putea sa te duca direct in instanta. Daca totul e in ordine, spune-i sefului.

4.Sa nu folosesti un nume de firma unic. Adica sa incerci sa „fraieresti” piata folosind un nume identic cu cel al concurentei si sa crezi ca asta te ve urca direct pe culmile succesului. Pentru ca pe linga legile de copyright incalcate, nu vei face decit sa creezi deruta in rindul clientilor care nu vor mai sti de la ce companie au cumparat. In plus, te poti trezi cu un proces de toata „frumusetea” din partea concurentei.

5.Sa nu-ti asiguri afacerea. Asigurarea te poate ajuta in caz de faliment dar si daca te loveste o calamitate care iti poate distruge sediul sau echipamentele. De aceea, chiar daca ti se pare scump, incearca sa faci un efort si sa fii asigurat din toate punctele de vedere.
Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 15-07-2018
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!