Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Old » Cum sa-ti feresti telefonul de interceptarile Serviciilor!

Cum sa-ti feresti telefonul de interceptarile Serviciilor!

Autor:

Desi se spune ca avea o armata de consilieri in securitate, printre care si fosti sase generali din serviciile secrete, Sorin Ovidiu Vintu tot s-a trezit cu telefonul mobil interceptat. Desi, sustin anchetatorii, si-ar fi luat o masura de siguranta pe care a crezut-o infailibila: folosea cartele noi, pe care pe urma le arunca. Nu a fost insa suficient. Si, totusi, este posibil sa-ti feresti convorbirile de interceptari. Iata cum:

 

*Face pe releul GSM*

In primul rind, trebuie stiut ca au trecut vremurile in care iti puteai da lesne seama daca telefonul iti era ascultat. Fisiitul permanent, decalarea vocii cu citeva secunde, prietenii la firmele de telefonie care te anuntau daca erai pe lista neagra, nimic din toate astea nu te mai poate avertiza. Pentru ca noua aparatura mobila de interceptare folosita este mult mai ingenioasa, ea pacalindu-ti telefonul. Astfel, aparatul este postat undeva pina in 500 de metri de ”obiectiv” si de acolo emite un semnal puternic. Practic face pe releul GSM, iar mobilul se lasa pacalit, crezind ca transmite catre acesta. Semnalul ajunge si acolo, dar de-abia dupa ce este astfel interceptat.

*Schimbatorul de IMEI*

Majoritatea românilor isi protejeaza convorbirile folosind mereu cartele noi. Dar totul este in zadar, aparatura de interceptare recunoscind imediat codul IMEI al oricarui mobil in parte, format din 15 cifre.
Asa ca mult mai sigur este sa schimbi aleatoriu acest IMEI de fiecare data cind vorbesti la telefon, punind astfel interceptorul pe o pista falsa. Toata “tarasenia” costa intre 2 500 si 7 000 de euro, anume softul sau telefonul gata modificat care se gaseste de vinzare chiar si pe internet.
Tot aici, ce-i drept, sint si “pixuri minune” de doar 45 ron, firme din Satu Mare care iti securizeaza linia telefonica si alte oferte mai ieftine.
Printre care si cea trimisa multor institutii oficiale – Parlament, ministere, Prefecturi – de catre importatorii de aparatura militara israeliana antiinterceptare. Numai ca trebuie sa-ti faci abonament la ei si s-ar putea sa sari din SRI in Mossad!
Cel mai sigur ramine deci tot schimbatorul de IMEI, dupa cum recunosc chiar si surse din rindul “ascultatorilor”
Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 19-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!