Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Old » Piata Obor, numai pentru producatorii agricoli

Piata Obor, numai pentru producatorii agricoli

Autor:

La inceput de toamna, peste 1.240 de tarani din toate zonele traditional agricole ale tarii vor veni in sectorul 2 pentru a umple cu legume si fructe de cea mai buna calitate si la cele mai mici preturi sutele de tarabe din noua Piata Obor, care isi va deschide portile simbata, 2 octombrie.

 

Prin realizarea acestui proiect, primarul Neculai Ontanu va oferi bucurestenilor posibilitatea de a cumpara produse românesti, redescoperind adevarata savoare a legumelor si fructelor crescute natural. In acest sens, edilul Ontanu a decis ca piata sa fie destinata exclusiv producatorilor autohtoni din intreaga tara cu care administratia publica locala a sectorului 2 are colaborari permanente. Prezenta taranilor va fi garantul nu numai al produselor de calitate, ci si al preturilor mici, „la prima mina”, fiind eliminata astfel mafia intermediarilor si speculantilor care invadasera vechea piata.
Potrivit proiectului, parterul cladirii, in suprafata de 3.909 mp, este destinat pietei agroalimentare. 1.246 de tarabe vor avea la dispozitie producatorii agricoli pentru a-si desface marfa. O parte din tarabele de la parter vor fi amplasate in exteriorul cladirii si vor fi prevazute cu o structura usoara si demontabila de protectie impotriva soarelui si ploii, fiind montate pe o platforma ce va beneficia de toate utilitatile (apa, canalizare, energie electrica). Pentru producatorii agricoli ce vor vinde in piata, au fost amenajate intrari speciale cit mai functionale si accesibile prin care isi vor putea transporta in siguranta marfurile de la autovehicule pina la tarabe, inclusiv cu ajutorul lifturilor destinate acestora. Confortul cumparatorilor, precum si al celor care vin cu autovehicule este asigurat de o serie de parcari subterane si la sol, scari rulante si lifturi, facilitindu-le astfel deplasarea pe toate nivelele.
Prin dotarile prevazute in proiectul de modernizare, Piata Obor va fi cea mai noua din tara si singura care respecta toate standardele europene impuse in domeniul comertului de legume, fructe si alimentar, urmind sa devina un veritabil etalon pe plan national.

Simona Sofian
Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-07-2018
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!