Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Old » De ce va iesi Piturca pe locul 2 cu “Stiinta”

De ce va iesi Piturca pe locul 2 cu “Stiinta”

Autor:

*Asemanari intimplatoare sau pact cu diavolul?*

 

*1994*

UNIV.CRAIOVA – FC Arges 1-0
FC Maramures – UNIV.CRAIOVA 2-0
UNIV.CRAIOVA – Steaua 1-1
“U” Cluj – UNIV.CRAIOVA 1-3

*2010*

UNIV.CRAIOVA – Sportul 1-0
Pandurii – UNIV.CRAIOVA 3-1
UNIV.CRAIOVA – Rapid 1-1
Tg.Mures – UNIV.CRAIOVA ?-?

Rezultate identice dupa 3 etape
Angajat de fiecare data dupa demiterea lui… Ţicleanu
A preluat “Universitatea”, si atunci si acum, dupa 5 meciuri

Cea mai mare performanta a “juvetilor” dupa eventul din 1991 – realizat cu actualul antrenor al lui CFR Cluj, Sorin Cirtu, la timona – o reprezinta un loc secund ocupat de Universitatea Craiova in sezonul 1994-1995. Atunci, dupa un start dezastruos, la echipa a fost angajat Victor Piturca. Interesant e ca si atunci, dar si acum, tehnicianul a inregistrat aproape aceleasi rezultate. Debut cu victorie la limita (1-0), pe teren propriu, infringere la doua goluri diferenta, in runda urmatoare, si o remiza in cea de-a treia, la revenirea pe “Centralul” din Banie. Daca acest sir de coincidente nu se va fringe, in mod normal Victor Piturca ar trebui sa se impuna la o diferenta de doua goluri in deplasarea de la Tirgu Mures, meci programat luni, 27 septembrie, in etapa 9 a Ligii 1.
Seria coincidentelor merge si mai departe: in urma cu 16 ani, Victor Piturca l-a inlocuit pe banca “Stiintei” pe Aurica Ţicleanu. In 2010, acelasi Piturca a fost angajat dupa demiterea lui … Ţicleanu. In 1994, instalarea geniului din Orodel s-a produs dupa cinci meciuri (trei in campionat si doua in cupele europene). In 2010, Piturca a fost adus de Adrian Mititelu tot dupa cinci meciuri, disputate de Universitatea Craiova in Liga 1.

*”Numarul fiarei”*

Una dintre poreclele pe care Victor Piturca le-a dobindit de-a lungul anilor este “Satana”. Cu acest apelativ s-a ales din partea presei, pentru ca: 1. prefera sa se imbrace mai mereu in negru; 2. numarul de la ma­sina si la telefon continea “cifra fiarei” (666 / Apocalipsa Sfintului Ioan). Mai sint si altele. De pilda, unchiul sau obisnuia sa doarma intr-un cimitir. Potrivit unui articol aparut in “The Observer”, in vara anului 2008, chiar in timpul Europenelor, Piturca “nu are nimic ezoteric sau sinistru in el, totul tinind de inteligenta sa nativa”. “Cu toate acestea, amanuntele macabre legate de Piturca provin, mai ales, din trecutul tragic. Varul sau, Florin Petre, era un fotbalist profesionist care a murit in 1978, la virsta de 27 de ani. Cu inima frinta, tatal lui Florin a construit pentru fiul sau un cavou ornat si a dormit acolo in fiecare noapte, pina cind a murit, 16 ani mai tirziu”, nota publicatia britanica.

Comin Ionescu
Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 15-07-2018
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!