Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Old » Boc nu le are cu economia

Boc nu le are cu economia

Autor:

Voce din ce in ce mai importanta in politica româneasca, fostul ministru de Finante Sebastian Vladescu confirma si el ceea ce ziarul National sustine in ultima vreme: exista divergente intre presedintele Basescu si premierul Boc.

 

“In acel moment (marirea TVA – n.r) intre prim-ministru si presedinte a existat o ruptura conceptuala, ca de altfel intre mine si premier. Fiecare dintre noi avem o alta conceptie despre ce este mai bine pentru România. Primul ministru a avut puterea sa-si impuna decizia, vom vedea rezultatele” – a afirmat, ieri, fostul ministru de Finante. Vladescu a continuat la fel de acid la adresa lui Emil Boc: “In ceea ce priveste capacitatea primului ministru de a intelege complexitatea economiei românesti si mai ales dificultatile economiei românesti, cred ca exista o limita care este generata in primul rind de pregatirea domniei sale”. Singura scuza gasita premierului Boc: preluarea economiei românesti “intr-un moment de criza”. In plus, fostul sef al Finantelor pune eliminarea sa din Guvern strict pe seama lui Emil Boc: “Din cite stiu eu, presedintele Basescu m-a sustinut, ceea ce n-a functionat a fost relatia mea cu primul-ministru”.

*Premierul a tergiversat restructurarea bugetara*

Totodata, Sebastian Vladescu a criticat si prestatia politica a democratului Emil Boc. Concret, el a dezvaluit ca acest guvern a realizat inca din ianuarie a.c. ca este nevoie de restructurarea drastica a cheltuielilor bugetare – decizie care insa trebuia asumata politic. Boc in schimb a tergiversat lucrurile, crede fostul ministru: “Intre momentul in care am avut datele necesare si momentul in care s-a luat decizia a curs o perioada de timp mai lunga decit ar fi trebuit”. Motivul: “Este o decizie extrem de greu de asumat din punctul de vedere al unui prim-ministru care este presedintele unui partid”. In context, Vladescu a precizat si ca PDL a sperat tot timpul sa existe o solutie mai buna “decit aceasta dramatica reducere a salariilor si pensiilor”. Coroborata cu acuzatiile recent aduse de Elena Basescu guvernului condus de Boc (considerat vinovat de accesarea defectuoasa a fondurilor europene), iesirea la rampa a lui Sebastian Vladescu confirma o data in plus ca zilele de premierat ale democratului sint numarate. Cu Basescu adversar, cu pedelistii in circa si lipsit cum e de viziune economica, Emil Boc este tocmai bun de lasat la vatra Clujului sau a partidului.

S.B / A.M.L
Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 15-07-2018
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!