Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Old » Mai bine sofer decit economist

Mai bine sofer decit economist

Autor:

In aceasta perioada extrem de dificila pe piata muncii, studiile superioare sau specializarile nu mai garanteaza un venit ridicat. In prezent, un electrician sau un sofer profesionist din Capitala cistiga mai mult decit un economist sau un inginer. Cu alte cuvinte, pe timp de criza, diploma de facultate a ajuns
doar o… hirtie.

 

*Functionarii au cele mai mici lefuri*

Salariul mediu pentru electricienii cu 3 pina la 5 ani experienta din Bucuresti este de 646 euro si putin mai mic – 613 euro pentru un sofer angajat tot in Capitala. In schimb, economistii cu acelasi nivel de experienta cistiga, in medie, 500 de euro, la fel ca un inginer din productie sau constructii. Cel mai mic salariu mediu este cel al functionarilor administrativi – 384 euro, urmati de profesorii din Capitala, cu 393 de euro si de medicii primari – 429 euro. Mai mult, oferta financiara din strainatate pentru electricieni sau sudori cu experienta o egaleaza pe cea pentru un medic primar – peste 2000 de euro pe luna in tari precum Norvegia, Danemarca, Germania sau Olanda.

*Doar IT-ul mai da o logica diplomei*

Totusi, o singura meserie reuseste sa bata soferii si electricienii ca nivel de salarizare in aceste vremuri grele.
Profesionistii din IT, pentru ca studiile si specializarile in acest domeniu renteaza si acum. Astfel, un programator are un salariu mediu de entry-level ce ajunge la 760 euro in Bucuresti. Datele sint obtinute cu ajutorul calculatorului de salarii pus la dispozitie de site-ul de recrutare Myjob, serviciu gratuit care ofera informatii despre nivelul salarial in functie de meserie, localitate si anii de experienta pe piata muncii din România.
Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 16-07-2018
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!