Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Old » Greva bugetarilor baga zizanie intre afaceristi

Greva bugetarilor baga zizanie intre afaceristi

Autor:

Din 27 septembrie functionarii din administratia publica intra in greva generala. Acest lucru inseamna o paralizare cvasitotala a institutiilor statului. Ce vor sindicalistii? Vor, printre altele sa inceteze concedierile bugetarilor si nu vor cresterea virstei de pensionare. Cum va afecta aceasta greva sectorul privat, ne spun citiva oameni de afaceri.

 

“In varianta sarcastica, pe perioada grevei, probabil ca afacerile se vor desfasura mai bine. In varianta reala, in stilul tipic românesc, greva nu va avea efect din simplul motiv ca sindicatele se cearta intre ele. In cazul in care greva va avea totusi efect, oamenii de afaceri vor avea de suferit si numai din simplul motiv ca, de exemplu, nu vor putea inregistra o hotarire a AGA in Registrul Comertului”. – Niels Schnecker (consultant in afaceri)

“Practic toate legaturile noastre cu agentiile statului vor fi taiate. Daca greva se va prelungi, vor intirzia decontarile la Registrul Comertului si nu vom mai putea participa la licitatii.” – Aurel Popescu (presedintele Rompan)

“Pot sa va spun ca greva bugetarilor va duce cel mai probabil la imposibilitatea derularii afacerilor, in cazul in care greva se va prelungi. Dar, trebuie sa recunoastem ca este o cale legala pe care eu o consider buna. Pentru ca oamenii cistiga cu 25% mai putin si pe mine m-a afectat cu 25% si chiar mai mult. Dar daca in greva asta intra si Fiscul, asta inseamna ca nu ne mai platim darile. Si asta e bine”. – Sorin Minea (presedintele grupului Angst)

“Greva este distructiva pentru ca privatii nu mai au acces la serviciile publice prestate de stat. De exemplu, daca trezoreria nu mai functioneaza, ingheata platile. De fapt, toata partea legata de fiscalitate va fi paralizata. Nu se vor mai putea face nici macar tranzactii imobiliare, pentru ca nu se va mai putea opera in cartea funciara.” – Radu Zilisteanu (expert imobiliar)

“Ce pot sa spun e ca daca ei fac greva nu mai pot sa vina in control. Pentru noi, este un moment de respiro foarte bun ca sa-ti faci treaba. Problema e ca daca ei nu lucreaza, in acele zile de pauza, penalitatile pentru contribuabilul care nu-si poate plati darile curg, ceea ce este o mare nedreptate” – Monica Tatoiu

“Dupa mine, poate sa stea si o luna in greva ca nu ma intereseaza. Ce se poate intimpla? Sa scapam, in sfirsit, de taxele la stat. Foarte bine!” – Cristian Ţintareanu
Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 23-07-2018
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!