Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Old » A cumparat Flanco la “superoferta”

A cumparat Flanco la “superoferta”

Autor:

*Cel mai tinar milionar al tarii face shopping*

 

Controversatul om de afaceri Sebastian Ghita, fondatorul Asesoft, scoate banii cistigati prin contracte cu statul ca sa-i dea pe achizitii. Ţinta: Flanco, retailer aflat in insolventa din decembrie 2009.

Sebastian Ghita si Iulian Stanciu, care detin grupul Asesoft, vor prelua 60% din actiunile retailerului de electronice si electrocasnice Flanco, aflat in insolventa, si vor realiza, in perioada urmatoare, o infuzie de capital de patru milioane euro pentru dezvoltarea companiei. Restul de 40% va fi detinut de cele trei banci creditoare ale Flanco, ING, Unicredit si BRD. Acestea vor primi in maxim sase luni 10 milioane de euro, suma mentionata in planul de reorganizare a retailerului.

Flanco International – capital de 3,74 mil. de lei Flanco avea 1.500 de angajati in 2008, iar acum are in jur de 500. Flanco are in total datorii de 62 de mil. euro.

Iulian Stanciu – actionar Asesoft: “Pina la sfirsitul anului vom investi patru milioane de euro in companie si nu credem ca va mai fi nevoie de alte investitii. Pot sa va confirm ca Flanco este pe profit inca din luna iunie, dupa 21 de luni in care a avut probleme. In rest, daca pe piata vor aparea alte oportunitati de achizitii vom profita de ele”.
Sebastian Ghita, actionarul principal Asesoft, a refuzat sa comenteze legat de afacerea Asesoft – Flanco, declarindu-ne doar ca nu el s-a ocupat de aceasta tranzactie.
Sebastian Ghita mai detine: doua hoteluri in Sinaia, la Cota 2000, Cuibul Dorului si Cabana Miorita, o participatie in Ecoprod Energy – administratorul unui parc eolian, o participatie in compania de constructii Glar Construct si terenuri in Ploiesti si in Bucuresti.
Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 21-07-2018
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!