Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Old » Alege cu cap polita de asigurare obligatorie a locuintei!

Alege cu cap polita de asigurare obligatorie a locuintei!

Autor:

Românii proprietari de case au timp mai putin de patru luni pentru a alege compania cu care vor incheia o polita de asigurare obligatorie pentru locuinta.

 

Desi valoarea acestei polite este fixa, companiile de asigurari vin cu oferte facultative (chiar si bonusuri) pentru a va convinge sa optati pentru brandul lor. Cu alte cuvinte, inainte de a decide pe mina cui va asigurati, este bine sa verificati toate ofertele. Nu mai putin de 13 asiguratori se bat in acest moment pentru o piata de 8,3 milioane locuinte in România. Prima obligatorie este de 20 euro pentru locuintele tip A (cu structura de rezistenta din beton armat, metal, lemn sau cu pereti exteriori din piatra, caramida arsa sau din orice alte materiale tratate termic) si de 10 euro pentru locuinte tip B (cu peretii din materiale nesupuse unui tratament termic). Trebuie sa va reamintim ca suma maxima asigurata este de 20.000 euro pentru locuintele de tip A si de 10.000 euro pentru cele de tip B, respectiv acestea sint sumele pe care le veti primi ca daune in cazul unei pagube. De asemenea, din numarul total estimat de 8,3 milioane de locuinte (proprietati care au aceasta destinatie), 4,5 milioane sint in mediul urban.

*La ce sa fiti atenti cind selectati asiguratorul:*

– Firmele de profil ofera valori asigurate mai mari decit cele oferite de PAID (Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor – societate comerciala constituita prin asocierea celor 13 companii de asigurari) si care, prin urmare, depasesc 10.000, respectiv 20.000 de euro.
– Unele companii ofera suplimentar asigurarea altor riscuri, cum ar fi cele de incendiu sau de furt, iar dumneavoastra puteti alege ceea ce va convine.
– Alte firme de asigurare va vor “momi” sa alegeti oferta lor prin diferite avantaje suplimentare la polita de baza. De exemplu, asigurari medicale si casco.
Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 16-07-2018
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!