Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Old » Ground Zero primeste o noua infatisare

Ground Zero primeste o noua infatisare

Autor:

Pentru ca azi se implinesc 9 ani de la atacurile teroriste de pe 11 septembrie 2001, autoritatile newyorkeze se grabesc sa prezinte contribuabililor americani viitoarea infatisare a sitului Ground Zero.

 

In zona care va fi redeschisa publicului pe data de 12 septembrie 2011 vor fi o gradina cu doua imense fintini patrate si un muzeu memorial subteran, o gara pentru trenurile care vor aduce la New York navetistii din New Jersey, o autogara si, bineinteles, un nou World Trade Center. Fundatia muzeului memorial a si fost turnata zilele trecute, in prezenta primarului newyorkez Michael Bloomberg. In timpul acestei ceremonii au fost amplasati doi stilpi de otel in forma de trident, lungi de 21 de metri si grei de 50 de tone fiecare, recuperati de la unul dintre cele doua Turnuri Gemene, care vor fi inclusi in structura de rezistenta a intrarii muzeului.

Miliardarul american Donald Trump, cunoscut dezvoltator in domeniul imobiliar, a incercat sa puna capat disputei referitoare la construirea unei moschei in apropiere de Ground Zero, care a stirnit indignarea newyorkezilor. El s-a oferit sa cumpere terenul pe care urmeaza sa fie amplasata moscheea, oferind omului de afaceri de origine egipteana Hisham Elzanaty un pret cu 25% mai mare decit cel cu care a fost achizitionat (4,8 miliarde de dolari SUA). Numai ca egipteanul a refuzat, sustinind ca a avut si oferte mai avantajoase…

Mircea Bujoreanu
Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 15-07-2018
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!