Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Old » Managerii români, amaritii Europei

Managerii români, amaritii Europei

Autor:

Un director britanic se lafaie cu un salariu de aproape 400.000 de euro pe an, in timp ce unul din România cistiga putin peste 55.000 de euro.

 

Directorii companiilor cu peste 1.000 de angajati din România sint cei mai prost platiti din Europa, cu un salariu anual brut de 57.000 de euro. Suma este de aproape sapte ori mai mica decit cea cistigata de managerii din Marea Britanie, arata un studiu al firmei de consultanta Kienbaum.
Comparatia intre sefii de companii din statele europene a fost realizata in functie de salariul brut intrucit sistemul de impozitare difera in functie de tara, a declarat Mary Smid, expert in domeniu la Kienbaum Management Consultants, citat de presa internationala. In partea de jos a clasamentului, directorii din România sint devansati de cei din Ungaria, penultimul loc, care cistiga, insa, de doua ori mai mult, respectiv 114.000 de euro. Pe antepenultimul loc se situeaza Slovacia, cu 126.000 de euro.
Podiumul topului este dominat de directorii din vestul Europei, liderul Marea Britanie (381.000 de euro), fiind urmat de Germania (328.000 euro) si Austria (305.000 de euro). “Chiar daca exista un decalaj puternic intre Est si Vest, se pare ca estul recupereaza”, a afirmat Smid. Studiul nu a luat in calcul salariile directorilor companiilor listate la bursa, care sint mult mai mari.
Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 16-07-2018
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!