Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Old » Gradinitele din România, preturi ca pe Riviera Franceza

Gradinitele din România, preturi ca pe Riviera Franceza

Autor:

Românii care si-au intemeiat deja o familie si au reusit sa faca si un copil nu prea au alternative atunci cind vine vorba de inscrierea micutului la gradinita. Stim foarte bine ca locurile de stat sint deja ocupate de ani buni, poate dinainte de a se naste copiii, asa ca singura solutie a parintilor ramine gradinita particulara, care e pe bani multi, chiar mai multi ca in Anglia sau Franta.

 

*Mai scump decit la Londra*

Ca sa va faceti o idee cit mai clara despre costurile la care va inhamati atunci cind va trimiteti copilul la o gradinita particulara am facut o cercetare in piata interna si internationala. Astfel am descoperit ca de cele mai multe ori preturile din România sint mult mai mari decit cele din Anglia sau Franta. O gradinita particulara din Anglia are un tarif pentru programul full time (8:00-18:00) de 203 euro pe luna. Suma calculata pe durata unui an este de 2436 de euro (10.464 Ron). In acest tarif este inclus micul dejun si prinzul, activitatile educationale, cursuri de limbi straine etc. Mai mult, copiii sint permanent supravegheati atit de cadrele didactice cit si printr-un sistem video cu circuit inchis.

*Francezii dau 8.880 de euro pe an*

Doar pe Coasta de Azur tarifele le depasesc usor pe cele din România. Aici, la gradinita bilingva “Le pain du sucre”, programul prelungit costa 8880 de euro pe an (38.062 Ron). Dar exista si variante de 500 de euro pentru programele reduse. La noi, gradinitele particulare se ridica, ce-i drept, la standardele internationale insa preturile iti dau serios de gindit, iar daca puneti cap la cap banii pentru cursul de engleza, pentru cel de inot sau pentru cel de teatru, si adaugati si excursiile si serbarile, ajungeti cu siguranta la suma de pe Riviera Franceza.

*Românii dau 16.000 de euro pe an*

British School of Bucharest aplica o taxa pentru viitorul an scolar de 15.900 de euro (68.151 Ron), suma in care nu intra si taxa de inscriere de 700 de euro. Copilul beneficiaza aici de activitati after school, gustarile in timpul zilei si asigurare de sanatate, insa taxa nu include si cheltuielile cu achizitionarea uniformei, transportul sau masa copiilor.

*Taxa pe “colegul celebru”*

Sa-ti inscrii copilul la gradinita americana din cadrul American International School of Bucharest costa 13.300 de euro/an (57.000 Ron). La aceasta suma se adauga alte doua taxe, de inscriere si de inregistrare in valoare de 1000 de euro.

*Alte gradinite scumpe*

Gradinita Olga Gudynn practica tarifele pentru programul full-time (8:00-17:00) de 1.486 RON pe luna, tarif in care nu este inclus si transportul copiilor. Astfel, pentru pachetul complet cu tot cu transport platiti 465 de euro/luna, respectiv 5.580 de euro/an (23.971 Ron). Ce primiti in banii acestia? Rechizite scolare, vizite la teatre si muzee. Optional, copiii pot face cursuri de muzica, dans, pictura, modelaj sau limba germana. In acelasi timp nu primiti in “pachetul de baza” nici setul individual de limba engleza, cursul de Self-control sau serbarile si excursiile.

Gradinita Junior percepe o taxa de inscriere pentru programul prelungit (8:00-18:30) de 1400 de lei pe luna. Pentru un singur an trebuie sa scoateti din buzunar 3.912 euro (16.805 Ron). Aici beneficiati de prezenta saptaminala a medicului pediatru, asistenta medicala pe tot parcursul zilei, mese pregatite in bucataria proprie si transport.

Gradinita Dino practica pentru programul prelungit (8:00-18:00) tariful de 900 Ron pe luna. Iar pe an 2.508 euro (10.749 ron). La care mai adaugati dumneavoastra costurile suplimentare de transport, rechizite si alte activitati extra.
Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-07-2018
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!