Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Old » Un om de afaceri si-a zidit nevasta in castel

Un om de afaceri si-a zidit nevasta in castel

Autor:

*Mesterul Manole in varianta britanica*

 

Nu se stie daca omul de afaceri britanic Robert Hall o fi auzit cumva de Mesterul Manole al nostru, dar a procedat exact precum personajul din balada româneasca: si-a zidit nevasta in castelul sau din Franta. In cele din urma, politia franceza a descoperit cadavrul Joannei Hall zidit in Chateau de Fretay, locuinta seniorala bretona pe care sotii Hall o transformasera in pensiune. Britanicul a recunoscut ca “a avut o disputa” cu sotia sa, dupa ce “bausera un paharel”, dupa care Joanne Hall a cazut si s-a lovit la cap. Omul a intrat in panica si a incercat mai intii sa arda cadavrul sotiei sale (conform unor surse politienesti, nu e tocmai sigur ca femeia murise cu adevarat), dar, dindu-si seama ca fumul ar putea atrage martori nedoriti, a preferat s-o zideasca. Cearta izbucnise din cauza banilor: afacerea cu castelul-pensiune nu mergea prea bine, din cauza sobolanilor si a instalatiilor sanitare defecte. De cele mai multe ori, turistii plecau dupa numai o noapte, cerindu-si banii inapoi.

Robert Hall, acum in virsta de 55 de ani, are de la sotia sa, Joanne (moarta la 49 de ani) trei copii: un fiu de 22 de ani si doua fiice – una de 20 si alta de 18 ani. La data mortii mamei lor, ei erau in vizita la niste prieteni. Conform turistilor nemultumiti, sotii Hall “trageau cam mult la masea”.

In balada populara româneasca, Mesterul Manole o zideste de vie pe sotia sa, frumoasa Ana. Sacrificiul a trebuit facut pentru ca zidurile manastirii care o ridica pentru legendarul Negru Voda se prabuseau in fiecare noapte. Robert Hall si-a zidit sotia din cauza vesnicelor certuri pe tema unei afaceri care se prabusea…

Eduard Negru
Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 15-07-2018
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!