Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Old » Cum va place…

Cum va place…

Autor:

*Stand-up comedy cu Radu Sud-Americanu’ si Marean*

 

Nici n-a trecut bine vara, ca politicienii au pus mina de la mina sa mai faca un miracol: sa aduca spiritul estival si voia-buna inapoi. Primii care s-au riscat au fost PD-L-istii care vor sa ne arate ce minuni poate face liftingul guvernamental cind Boc e decis sa-si recucereasca electoratul. Ce n-a invatat seful PD-L este ca un ten intins chirurgical nu-ti aduce nici anii inapoi si nici increderea si dragostea alegatorului inselat. Iar imaginea de premier tomnatic, adica usor trecut si cu iz de rinced, greu o mai indepartezi fie chiar si cu o remaniere ce-i trimite in vacanta pe sase dintre ministrii pe care-i pastoresti. O depunere de mandat si propunerea unui cabinet 100% nou mult mai multora le-ar fi readus vara in suflete. Inclusiv social-democratilor si liberalilor care, astfel, ar fi avut prilejul sa ne demonstreze ce solutii pot coace niste minti odihnite citeva luni pe cele mai insorite plaje ale lumii. Solutii de impiedicare a unui nou guvern PD-L, bineinteles. Fara sansa asta, PSD si PNL ramin sa joace cartea motiunii de cenzura pe care sint hotariti s-o puna in scena cu mai multa atentie.
Gindul montarilor regizorale bintuie creierele incinse ale PSD-istilor intr-un moment in care adevaratele idei politice s-au retras la umbra. In consecinta, ce poate fi mai potrivit decit o suita de lectii de actorie marca Vanghelie & Mazare predate junilor social-democrati ca sa inteleaga si micutii cum sta treaba cu arta demagogiei si cu normele gramaticale ale românei vorbite in Parlament?! Si uite-asa, discipolii discipolului lui Titulescu s-au strins in tabara de vara la inceput de toamna (2–5 septembrie), la Olimp, la marginea marii, unde s-au bucurat de dulceata ghiersului vanghelian. Moment in care inimitabilul Marean i-a asigurat pe toti cei insetati de vorba sa ca de-acum inainte ii va incinta cu prozodia-i originala nu doar pe goagal, ci si pe tuitar, feisbuc si messe – cu alte cuvinte in toate locurile in care bibliotecile sint cu adevarat virtuale, adica nu doar ca lipsesc, ci nici nu se vorbeste despre ele.
Momentul de aur i-a revenit insa lui Radu Mazare care a adus pe litoralul nostru un pic din briza ideatica de pe Copacabana si vehementa vestimentara in stil Revolución Cubana. “Ba, ce-as mai arde o revolutie”, le-a strigat mobilizator bobocilor PSD, care au inceput sa aplaude isterizati, cum o faceau pe vremuri babacii lor in Marea Adunare Nationala. A aratat ca stie sa acopere scena, sa amuze si sa domine totodata publicul, demonstrind ca nu Florin Calinescu, ci Radu Mazare este adevaratul Jay Leno de România, cu toate ca la capitolul asemanari mai are de lucru in privinta averii si a numarului de masini de colectie.
Cu asemenea atractii, nici unul dintre tinerii socialisti n-a mai protestat cum ca veteranii i-au invitat la mare in extrasezon. Ba, dimpotriva, concluzia a fost clara: “Daca asa se face politica, cind ne facem mari vrem sa fim dive ca voi!”.

Radu Lilea
Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 16-07-2018
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!