Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Old » Economie pe scurt

Economie pe scurt

Autor:

România a avut in luna iulie cea mai mare scadere din Uniunea Europeana (UE) a volumului comertului cu amanuntul, de 10,5%, comparativ cu iunie, la nivel comunitar indicatorul urcind cu 0,1%, potrivit Eurostat. Evolutia survine cresterii TVA, la 1 iulie, de la 19% la 24%. In luna iunie, volumul comertului cu amanuntul a crescut cu 2,8% in România, fata de mai, si cu 0,3% in UE. Din cele 19 state pentru care Eurostat a prezentat date, zece au consemnat scaderi ale comertului cu amanuntul, celelalte inregistrind cresteri.

 

8Leul termina saptamina pe depreciere*

Cotatiile monedei nationale s-au mentinut in jur de 4,28 lei/euro in prima parte a sedintei de ieri, astfel ca Banca Nationala a României (BNR) a anuntat un curs de referinta de 4,2796 lei/euro, cel mai inalt nivel de la 2 iulie. O rata de schimb superioara, de 4,3048 lei/euro, a fost publicata de banca centrala la 2 iulie. Comparativ cu nivelul de joi, referinta a urcat cu 1,8 bani, de la 4,2616 lei/euro. Leul s-a depreciat si fata de dolar, astfel ca banca centrala a calculat o rata de schimb cu 1,25 bani mai mare, de la 3,3203 lei/dolar la 3,3328 lei/dolar.

*Compania Ford, condamnata la plata a 131 milioane dolari*

Constructorul auto american Ford a fost condamnat de un juriu din SUA la plata a 131 de milioane de dolari familiei unui tinar care a murit in timp ce conducea o masina din modelul Explorer, scrie presa internationala. Procesul s-a concentrat pe un accident din 2001 in urma caruia jucatorul de baseball Brian Cole si-a pierdut viata. Cole fusese convocat de echipa New York Mets, ceea ce a majorat cuantumul daunelor, a afirmat avocatul familiei. Dupa anuntarea verdictului juriului, Ford si familia tinarului au ajuns la un acord amiabil, a precizat avocatul, fara a indica suma stabilita prin intelegere.
Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-07-2018
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!