Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Old » MECI BĂSESCU – PDL

MECI BĂSESCU – PDL

Autor:

Celebru prin docilitatea sa fata de Traian Basescu, Emil Boc s-a razvratit, ieri, impotriva mentorului sau politic. Sustinut de vechea garda PD-ista, Boc l-a sfidat pe Basescu, prezentindu-i o lista “soft” cu doar trei ministri buni de sacrificat. Printre ei: finantistul Sebastian Vladescu, celebru deja pentru persiflarea, cu regularitate, a lui Emil Boc.

 

Fara a deplinge soarta colegilor sacrificati, democratii au purces pe loc la completarea fotoliilor ministeriale proaspat eliberate – izvor de noi tensiuni in partid. Nume ca Ion Ariton, Gheorghe Ialomiteanu, Nelu Mihai Bitis, Ovidiu Marian, Anca Boagiu, Wiliam Brinza, Valeriu Tabara, Claudia Cichievici au inceput sa fie mutate, pe rind, pe tintarul Guvernului, in locurile victimelor remanierii.

*Boc a negociat pentru prima oara cu Basescu*

Linistea de care parea cuprins PDL-ul miercuri noapte, dupa intilnirea lui Emil Boc cu parlamentarii democrati, s-a transformat brusc in furtuna in primele ore ale diminetii de joi. Mai exact, dupa ce premierul i-a comunicat presedintelui ca lista neagra a remanierii cuprinde doar democrati “de import”: Mihai Seitan si Mihail Dumitru. Scos din sarite de asemenea afront, Basescu a retezat brusc orice legatura cu partidul sau de suflet: “De acum incolo, faceti ce vreti!”. Fara a se lasa intimidat, pentru prima data in relatia cu fostul sau sef de partid, Emil Boc a negociat la singe sacrificarea unora dintre “greii” PDL contra includerii pe lista remaniatilor si a lui Sebastian Vladescu. Ministrul care si-a afisat non-stop independenta fata de seful Guvernului si a umplut paharul rabdarii lui Boc cu dese luari peste picior.

*Finala s-a jucat in timpul Colegiului Director*

Dupa o avalansa de zvonuri si presupuneri, Colegiul Director al PDL a reprezentat finala derby-ului Cotroceni-Victoria. Meciul i-a permis lui Basescu sa egaleze scorul, chiar daca nu a reusit sa-l salveze pe Vladescu. In schimb, Boc – poftit de unii dintre colegi chiar sa-si dea demisia – a fost obligat sa completeze lista neagra cu doua dintre piesele grele ale partidului: Radu Berceanu si Adriean Videanu. Simtind pericolul, ultimul a cerut de altfel de buna voie eliberarea sa din fruntea Ministerului Economiei si “detasarea” la partid. Imbogatita cu cite un nou nume in fiecare ora, lista ministrilor pensionati inainte de vreme arata, ieri seara, astfel: Sebastian Vladescu, Mihai Seitan, Mihail Dumitru, Radu Berceanu, Gabriel Sandu, Adriean Videanu.
Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 21-07-2018
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!