AcasăNewsZuckerberg vrea sa puna botnita Internetului

Zuckerberg vrea sa puna botnita Internetului

Acest Kovesi al online-ului, Zuckerberg vrea sa decida el ce apare si ce nu pe Internet, ce avem voie sa citim si ce nu, care site-uri pot fi inchise in orice moment

Cine credea ca Internetul este poarta spre libertate realizeaza in aceste zile de cata amagire a avut parte. Mark Zuckerberg are misiunea de a-i convinge pe guvernantii reticenti ca a sosit vremea sa impuna un control strict asupra activitatii oamenilor pe net. Se urmareste limitarea accesului la informatii din web (printr-o suprataxare?!), restrictionarea paginilor incomode si, mai cred analistii din IT, realizarea unui profil individual de utilizator. Legi speciale pentru supravegherea continutului de pe Internet, asta cere seful Facebook, sprijinit puternic de o serie de organizatii din domeniu.

Acest Kovesi al online ului Zuckerberg vrea sa decida el ce apare si ce nu pe Internet ce avem voie sa citim si ce nu care site uri pot fi inchise in orice moment

Zuckerberg s-a adresat liderilor politici din lumea intreaga printr-o scrisoare publicata in cunoscutul ziar Washington Post. Mesajul, direct si in forta, prezinta pericolul liberei exprimari pe Internet, vezi exemplul atentatului din Noua Zeelanda, filmat si transmis in direct chiar pe reteaua de socializare Facebook. Fiindca monitorizarea continutului web este o misiune care depaseste posibilitatile firmelor din IT, Mark Zuckerberg militeaza pentru legi aspre in urmatoarele patru domenii: „continut daunator, integritatea alegerilor, confidentialitatea si transferabilitatea datelor”.

Legi speciale pentru toate site-urile

Socata si ea de demersul tanarului miliardar din Silicon Valley, mass-media americana atrage atentia asupra scopului real urmarit de Zuckerberg – sa decida el ce apare si ce nu pe Internet, ce avem voie sa citim si ce nu, care site-uri pot fi inchise in orice moment etc. Da, seful Facebook se viseaza o Codruta Kovesi a web-ului si mai mult de atat!

„Deputatii declara ca avem prea multa putere asupra continutului de pe Facebook si sincer sunt de acord. Totusi, va reamintesc ca Facebook le ofera oamenilor posibilitatea sa poata contesta deciziile companiei”. Vorbele rostite de Zuckerberg exprima doua adevaruri: in primul rand, admite ca detine controlul total asupra informatiilor difuzate pe FB (oare cum a permis „live-ul” macelului din Christchurch?!), dar, in acelasi timp, vinde utilizatorilor iluzia libertatii de exprimare, caci ei pot contesta deciziile companiei, dar in niciun caz nu le vor schimba vreodata!

Trece la un nivel superior

Scrisoarea lui Mark Zuckerberg contine pasi de urmat si legi de dat, e ca un caiet de sarcini inmanat guvernantilor din lumea intreaga.

Mai intai, toate marile companii mari vor publica un raport pentru transparenta la fiecare trei luni, pe aceeasi linie cu raportarea financiara. Din start, seful Facebook da de inteles ca tinteste activitatea financiara a firmelor rivale, semn ca business inainte de toate, da?

Apoi, se cer legi mai clare pentru a proteja integritatea alegerilor, cu standarde comune pentru toate site-urile web pentru a identifica actorii politici. Legi care nu se aplica doar candidatilor si alegerilor, ci si altor „chestiuni politice controversate”, precum si legi care sa se aplice in afara perioadelor oficiale de campanie. Un „cadru global comun” presupune ca aceste legi sa fie standardizate la nivel global.

In felul acesta, prin masurile avute in vedere, Marc Zuckerberg se pregateste sa preia guvernarea retelei globale de Internet, dupa cum anunta, cu teama, cateva publicatii occidentale!

In tot acest timp, Facebook mai ia o amenda

Din categoria „nici usturoi n-au mancat, nici gura nu le pute”, sefii Facebook negociaza cu guvernul Americii aplicarea unei amenzi de milioane de dolari fix pentru incalcarea confidentialitatii conturilor a sute de mii de utilizatori.

Lui Zuckerberg nu-i pasa, el vrea o legislatie actualizata axata pe protejarea alegerilor, inclusiv noi reguli care vizeaza publicitatea politica online. Toate aceste solicitari vin dupa ce Parlamentul European si partidele liberale si de centru-stanga au acuzat compania Facebook ca ar crea bariere care vor impiedica formatiunile politice paneuropene sa posteze reclame cu caracter politic in cele 28 de tari membre ale Uniunii Europene. „Limitarea campaniilor la o singura tara este total opusul a ceea ce vrem intr-o democratie europeana. Se distruge ideea unitatii europene”, a declarat Guy Verhofstadt, liderul european al ALDE.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
957 afisari

9 COMENTARII

  1. Sunt de acord cu el in special pentru protectia minorilor.Da, sunt de acord cu cenzurarea obscenitatilor, agresiunilor,extremismului, tentatiilor de orice fel.
    Cine e de acord cu mine ?

    • De la ce vrei tu pana la cenzura totala nu e nici macar un pas. Asa ca… pas !

      Minorii pot fi cenzurati de acasa, prin educatie sau cu programe de filtrare de catre parinti si educatori, dar nu imi impune mie ce sa vad si ce nu.

      Nu toata lumea sta pe porn sau extremism, mai sunt si alte situri …”incomode” pentru unii si altii si care imediat ar fi cenzurate!

      Asa ca nu e nimeni de acord cu tine.

    • Fa, tu ești proastă sau atât te duce mintea? Cum să sari din lac în puță și să zici că-i același lucru?

  2. Cea mai buna solutie -Zuckerberg sa desfiinteze Facebook! Sa se duca la ala din balta! Cum ziceau taranii in anii 70-80..Adica la dreacu! Si sa ne las pe noi cu netul ca pina acum! Sint zvonuri de multa vreme ca este un nepot de al lui Rockefeller acest zuckerberg. Voi ca ziaristi nu stiti nimic nici nu vreti sa stiti,nici usturoi n-atz mincat nici gura nu va miroase..! Nici sa faceti investigatii ca va tremura chilotii ca bikini rusesti pe voi lungi pina la gambe..

  3. Se pot face marcaje cu ești prost chip de maimuta? cu ești un bou un ? cine strânge multe chipuri sa fie premiat de Suckerberg drept prostul fidel al netului.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger