AcasăNewsZuckerberg, audiat de Parlamentul European

Zuckerberg, audiat de Parlamentul European

PDG-ul Facebook, care nu are nici o obligatie sa dea socoteala politicienilor, va face insa o plimbare prin Europa. Pe care o va lamuri bustean

Dupa saptamani de negocieri, patronul Facebook a acceptat sa fie audiat, la Bruxelles, de eurodeputati, pentru a oferi explicatii cu privire la utilizarea datelor personale ale milioane de utilizatori dupa scandalul Cambridge Analytica. Dar cu usile inchise.

PDG ul Facebook care nu are nici o obligatie sa dea socoteala politicienilor va face insa o plimbare prin Europa Pe care o va lamuri bustean

Mark Zuckerberg ”va fi la Bruxelles cat de curand, sper ca saptamana viitoare” pentru intalniri cu presedintii diferitelor grupuri politice din Parlament, a anuntat presedintele PE, Antonio Tajani. Insa aceasta audiere se va desfasura cu usile inchise, ceea ce deja a starnit nemultumiri, unii europarlamentari anuntand ca vor boicota intalnirea daca nu va fi o audienta publica, in conditiile neincrederii generata de scandalul Cambridge Analytica. Facebook a precizat ca reuniunea de la Parlamentul European este o ocazie pentru ”dialog si ascultarea punctelor de vedere ale eurodeputatilor si de a arata masurile” luate de gigantul social-media ”pentru a proteja mai bine viata privata a utilizatorilor”. ”Oamenii merita o explicatie completa si detaliata. Salut decizia lui Zuckerberg de a veni personal in fata reprezentantilor a 500 de milioane de europeni”, a declarat Antonio Tajani, in timp ce principalul grup din PE, Partidul popular European a estimat ca venirea lui Zuckerberg este ”un mesaj puternic pentru consumatorii europeni”.

Intalnire cu Macron

Pe de alta parte, Palatul Elysee a anuntat ca presedintele Emmanuel Macron il va primi pe Zuckerberg, alaturi de alti patroni din sectorul digital, la Paris, in 23 mai,in cadrul unui forum denumit ”Tech for Good” care va preceda deschiderea salonului ”Viva Tech” de la Versailles. Deplasarea patronului Facebook in Europa este organizata cu doar cateva zile inainte de intrarea in vigoare (25 mai) a regulamentului european de protectie a datelor personale (RGPD) care obliga grupurile internet sa-si adapteze conditiile de utilizare pentru europeni. Inca din 20 martie, dupa izbucnirea scandalului Cambridge Analytica, Tajani l-a invitat pe PDG-ul Facebook sa ofere clarificari in fata eurodeputatilor dar Zuckerberg a propus initial sa fie trimis vicepresedintele insarcinat cu afaceri publice al Facbook, Joel Kaplan. Insa temerile unei manipulari a alegerilor americane, via datele personale recuperate de pe Facebook de cei de la Cambridge Analytica (care a lucrat pentru campania lui Trump din 2016) au fost prea mari. Facebook mai este acuzat, alaturi de Twitter si Google, ca au lasat sa prolifereze interferente rusesti destinate sa manipuleze opinia publica americana in campania prezidentiala din 2016. Tajani a precizat ca va organiza si ”o audiere cu reprezentanti ai Facebook si a altor parti”, dar fara Zuckerberg, care va permite ”o analiza profunda a aspectelor legate de protectia datelor cu caracter personal”. ”Un accent deosebit va fi pus pe impactul potential al proceselor electorale din ”Europa”, a declarat presedintele PE. Gigantii web sunt ”responsabili de continutul pe care-l publica, inclusiv fake-news flagrante sau continutul ilegal”, a adaugat Tajani.

author avatar
Tudor Borcea
83 afisari

1 COMENTARIU

  1. De ce nu-i impune codarea paginilor. Adica daca incerci sa lodezi pagina cetateanului Vasile ea va aparea inexplicit si nu explicit daca nu o lodezi cu pass. Ca la Sms sau convorbiri private daca nu ai permis convorbirea se aude ca un balacit in apa.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger