AcasăNews”Zombie”, drogul care vine prin Posta Romana

”Zombie”, drogul care vine prin Posta Romana

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la un nou drog care face ravagii printre tineri. Produsul, denumit drogul ”zombie”, vine, socant, prin Posta Romana. Mai multe filmulete au fost postate pe conturile de socializare si aratau tineri din Campia Turzii, judetul Cluj, care zaceau efectiv pe caldaram. Avocatul Poporului sustine ca s-a cutremurat cand a vazut imaginile. “ Fete si baieti care par a fi sub influenta drogurilor zac prabusiti pe trotuare si prin parcurile localitatii”. Conform presei, acestia ”au ajuns  in cele din urma, in stare grava, la spital”. Pe de alta parte, judecatorul clujean, Cristian Danilet pare ca este la curent cu acest fenomen  dar si cum se distribuie acest drog.

Intr-o postare alambicata pe contul sau de socializare, judecatorul Cristian Danilet, apropiat al Monicai Macovei si fost membru CSM, descrie metoda prin care tinerii ajung in posesia susbstantelor halucinogene. Acesta povesteste ca are date si informatii ca ”zombie”, drogul care a bagat in spital numerosi tineri, ar veni pe calea curieratului, prin Posta Romana. Danilet, sustine, dovedind ca stie mult mai mult decat lasa sa se inteleaga,  ca o parte din consumatorii care nu isi permit sa cumpere droguri devin dealeri locali. ”Sunt cei care accepta sa vanda pentru altii ca sa poata consuma si ei. Ceea ce duce la al doilea pericol: sa devina dependenti”. Parcursul, asa cum l-a descris Danilet, e de la drog usor la droguri de mare risc – cocaina, heroina.

Danilet stie multe

„Cel mai periculos este comandatul pe dark web. Pustii intra in legatura cu persoane necunoscute din diferite colturi ale lumii, comanda droguri pe care le platesc cu Bitcoin, ca sa li se piarda urma”, a explicat judecatorul. „Comanda vine prin Posta Romana sau prin firmele de curierat, pentru ca nu exista sistem de control la granita, si sunt depozitate acasa”. Danilet sustine ca e necesar ca parintii sa-si urmareasca pruncii si ” sa vada daca au ochii injectati, daca starea de veselie este prea mare si permaneta”. Pe de alta parte judecatorul mai declara ca ”dark web poate fi si un loc al drogurilor, dar si un mediu extrem de util”. Ce-o mai sti Danilet si noua nu ne spune?!

Stupefiantul care te transforma in canibal

Flakka, sau „zombie”, s-a ales cu un supranume: „drogul canibal”. Totul a pornit de la un tip care a mancat fata cuiva. Flakka, in SUA, a fost doar nasterea unui alt mit despre droguri. S-a vorbit despre cum oamenii par dezorientati sau hiperactivi, intr-o stare mentala tulbure, cu un discurs incoerent si un milion de idei, sau oameni care-si arunca hainele de pe ei si alearga pe strazi pana fac hipotermie. Sau oameni care sunt paranoici si tematori si oameni cu superputeri. .

author avatar
Ramona Feraru
833 afisari

1 COMENTARIU

  1. Daca am fi o tara ca o tara, chestia asta n-ar ramane la nivel de articol de presa, apoi Danilet se da judecator, deci un veritabil „om al legii”. Inca. Asa ca ar trebui sa sesizeze autoritatile, mai mult, in loc de batut campii fara gratie pe toate temele, politice si civice, prin care a ajuns claunul Justitiei romane, de ce nu schimba el subiectul cu o tema care-i pare familiara si chiar e de interes general?! Totusi, chiar nu face nimeni o supraveghere „parentala” la supermegaconcertele cu care se lauda ardielenii si care par sa fie apogeul aspirational al pruncilor lor?! Nici nu se reglementase problema etnobotanicelor si acum vine asta?! ANA doarme in bocanci, sau e sub „influenta”?! DIICOT-ul ala inutil n-are nicio zvacnire, sa ne dam si noi seama ca nu e mort?!
    P.S. Am vazut si noi, pe aici pe la „mitici” indivizi cu astfel de comportament, da’ credeam ca e de la indignare anticorupta, gen. Apoi am aflat ceva de niste tigari mai # si ne-am mai luat seama, dar, daca zice Danilet ca asta e drogul zombi si noi chiar i-am asemanat pe pietari cu o armata de zombi, coordonata de Iohanis si servicii, banuiesc ca e ceva aici…Totusi, ma ingrijoreaza afirmatia lui Vasilica, aia cu utilitatea, totusi, a dark web-ului pentru tineri…o fi fost treaz cand a zis asta, sau tocmai experimentase, in scop, clar, stiintific, noul produs Bigpharma?!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger