AcasăNewsZiua portilor deschise la Cimitirul Bellu

Ziua portilor deschise la Cimitirul Bellu

Au furat de la morţi! Cimitirul Bellu, vandalizat! S-a ales praful de proiectul "Muzeu în aer liber"

Harta culturala a Europei s-a imbogatit cu inca un obiectiv: Cimitirul Bellu din Bucuresti, Romania! Cimitirul devine astfel parte a unui proiect UE multicultural si multinational, derulat cu fonduri comunitare, a declarat vineri presedintele Asociatiei Cimitirelor Semnificative din Europa (ACSE), Luiza Zyaguirre.

cimitirul-bellu„Maine seara (sambata, n. r.) vor exista ghizi, pliante, cimitirul va fi iluminat ambiental, vor fi colegi de-ai mei care vor merge cu toate grupurile sa le explice ceea ce se intampla. De asemenea, am facut demersuri ca autobuzele care fac turul muzeelor sa faca statie si la cimitir”, a anuntat directorul Administratiei Cimitirelor, Bogdan Tanase, referindu-se la evenimentul de sambata noaptea, cand intrarea la muzeele din Capitala va fi gratuita.

Potrivit lui Tanase, la Cimitirul Bellu se incearca promovarea identitatii ca neam, cultura si istorie, fiind puse, laolalta, toate acele zone si epoci.

„De doi ani de zile dezvoltam un proiect si incercam sa includem in acesta si Cimitirul Bellu, care va avea un rol important in aceasta gama cultural-istorica”, a spus Luiza Zyaguirre la o intalnire cu primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

In opinia primarului general, ideea cimitirelor monumentale consolideaza actul cultural. „Cimitire precum Pere – Lachaise (Paris) sau Bellu sunt incarcate de amintiri, de istorie, de cultura si de semnificatia ei”, a declarat Oprescu, citat de Agerpres.

Cimitirul Bellu face parte din Asociatia Cimitirelor Semnificative din Europa din 2010.

author avatar
Bogdan Nicolae-Rotman
598 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger