AcasăNewsZiua de vineri sta sub semnul unui COD GALBEN de ploi insemnate...

Ziua de vineri sta sub semnul unui COD GALBEN de ploi insemnate si vijelii

Umbrelele si pelerinele de ploaie vor continua sa fie accesorii vestimentare foarte utile locuitorilor din mai multe zone ale tarii, mai exact din regiunile colorate cu galben pe harta tarii, in intervalul in care va fi valabila atentionarea meteo emisa joi de meteorologi.

Meteorologii se asteapta ca astfel de manifestari de instabilitate sa apara si joi, in a doua parte a zilei, local in zonele de deal si de munte, in sudul si in nord-vestul Romaniei, dar si in restul tarii – doar ca pe arii mai restranse

Concret, Administratia Nationala de Meteorologie transmite ca incepand de vineri dimineata, de la ora 06, si pana la ora 23 sunt asteptate ploi in aversa, cu caracter torential, dar si vijelii, descarcari electrice si izolat caderi de grindina. Fenomenele meteo isi vor face aparitia „la inceput in Banat, Crisana si Maramures, apoi in Transilvania, Oltenia, cea mai mare parte a Moldovei si in nordul Munteniei”.

Specialistii atrag atentia asupra faptului ca ploile vor fi insemnate. Mai exact, e important de avut in vedere faptul ca „in intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor inregistra cantitati de apa ce vor depasi frecvent 20…25 l/mp si pe arii restranse 40… 50 l/mp”.

103 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger