AcasăNewsZiua consultarilor la Cotroceni, pentru desemnarea noului premier

Ziua consultarilor la Cotroceni, pentru desemnarea noului premier

UPDATE 8 – In urma cu scurta vreme s-a aflat ca seful statului va iesi la declaratii la ora 17.30, foarte probabil pentru a face precizari cu privire la consultarile derulate pe durata a patru ore, la sediul Presedintiei.

UPDATE 7 – Dupa ce a incheiat discutiile cu delegatia UDMR, presedintele a stat de vorba cu grupul parlamentar al minoritatilor nationale, cel care incheie, practic, runda de consultari de miercuri, de la Cotroceni.

UPDATE 6-  Odata incheiata intrevederea cu delegatia PMP, la discutiile cu Klaus Iohannis au intrat oficialii UDMR. Consultarile au inceput la ora 15.

UPDATE 5 – La 14 si 35 de minute, Klaus Iohannis a intrat in sala in care se desfasoara discutiile cu reprezentantii formatiunilor reprezentate in actualul Legislativ pentru a discuta cu delegatia PMP, condusa de Traian Basescu, fostul sef al statului. Reprezentantii PMP au prezentat nu una, ci doua propuneri de premier – Siegfried Muresan si a lui Eugen Tomac.

UPDATE 4 – La consultarile de la Cotroceni se afla, la momentul de fata, delegatia Uniunii Social Romania.

UPDATE 3 – Delegatia PNL, condusa de liderul liberal, Ludovic Orban, si compusa din Raluca Turcan, Vlad Nistor, Iulian Dumitrescu si Robert Sighiartau a intrat la discutiile cu presedintele la ora 13. Consultarile cu PNL s-au incheiat dupa aproximativ trei sferturi de ora.

UPDATE 2 – Delegatia PSD-ALDE a iesit de la discutiile cu Klaus Iohannis dupa mai putin de o jumatate de ora de consultari. Dragnea a anuntat concluziile. DETALII AICI. Urmeaza ca presedintele sa discute cu liberalii.

UPDATE – Consultarile au inceput.

Presedintele a intrat, la 12 si un minut, in sala in care vor avea loc discutiile cu delegatia PSD-ALDE, din care fac parte Liviu Dragnea, Marian Neacsu si Paul Stanescu, din partea Partidului Social Democrat, si Daniel Chitoriu si Gabriela Gavrilescu. Nu s-au facut declaratii pana la momentul in care reprezentantii presei au parasit incinta.

Peste aproximativ o ora, delegatia PSD-ALDE urmeaza sa intre la discutii cu presedintele Iohannis.

Iohannis a anuntat, deunazi, ca l-a desemnat pe Mihai Fifor premier interimar, dupa demisia lui Mihai Tudose

Oficialii Coalitiei de guvernare vor deschide sirul reprezentantilor partidelor parlamentare care vor veni, in cursul acestei zile, pentru consultarile pe care Klaus Iohannis le-a convocat deunazi, in vederea desemnarii unui candidat pentru functia de sef al Guvernului, odata ce, ramas fara sustinerea politica a PSD-ului, Mihai Tudose a ales sa demisioneze.

Social-democratii au avut marti o sedinta a conducerii, in cadrul careia s-a votat ca Viorica Dancila sa fie nominalizata pentru aceasta functie.

Pe de alta parte, PNL-ul a anuntat, prin vocea liderului sau, Ludovic Orban, ca delegatia liberala va merge la Cotroceni cu o solicitare de alegeri anticipate, „in masura in care este posibil constitutional”, motovand ca partidul sau e „pregatit sa-si asume responsabilitatea guvernarii prin castigarea alegerilor anticipate”.

Si Eugen Tomac, lider al PMP, a transmis marti ca formatiunea va merge la consultari, ba mai mult, va avea si o propunere de premier. Inca nu se cunoaste numele sau.

Programul consultarilor de miercuri, de la Cotroceni, va fi urmatorul:

-ora 12:00 – Partidul Social Democrat (PSD) si Alianta Liberalilor si Democratilor (ALDE)

-ora 13:00 – Partidul National Liberal (PNL)

-ora 14:00 – Uniunea Salvati Romania (USR)

-ora 14:30 – Partidul Miscarea Populara (PMP)

-ora 15:00 – Uniunea Democrata a Maghiarilor din Romania (UDMR)

-ora 15:30 – Grupul parlamentar al minoritatilor nationale.

sursa foto: Facebook/Klaus Iohannis

author avatar
Cristina Stefan
136 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger