AcasăNewsUPDATE USL sustine tandemul Antonescu-Ponta. Rezolutia privind necolaborarea cu Basescu si PDL,...

UPDATE USL sustine tandemul Antonescu-Ponta. Rezolutia privind necolaborarea cu Basescu si PDL, adoptata

UPDATE 3 Congresul PSD a adoptat cele trei rezolutii privind interdictia colaborarii cu PDL si Traian Basescu, desemnarea de candidati comuni ai USL pentru alegerile locale, parlamentare si prezidentiale, si desemnarea lui Victor Ponta si Crin Antonescu drept candidati pentru functiile de premier, respectiv, presedinte. „Partidul Social Democrat se angajeaza sa nu colaboreze cu Traian Basescu si cu reprezentantii Partidului Democrat Liberal in planul administratiei locale, in Parlament sau in Guvern„, se arata in textul primei rezolutii.

De asemenea, delegatii la Congresul PSD au adoptat si rezolutia privind desemnarea de candidati comuni ai USL in alegerile locale, in cazul consiliilor judetene si al municipiilor resedinta de judet, precum si pentru alegerile parlamentare, cu sustinerea comuna a unui candidat la functia de prim-ministru, iar la alegerile prezidentiale va fi tot un candidat comun sub sigla USL.

Totodata, a fost adoptata si rezolutia privind desemnarea lui Crin Antonescu si a lui Victor Ponta in pozitiile de candidati oficiali ai USL la functiile de sef al statului si prim-ministru. Potrivit rezolutiei, mandatul lui Ponta in calitatea de candidat USL pentru functia de prim-ministru este „punerea in aplicare a programului USL, incepand cu setul de masuri pentru relansare economica, astfel incat Romania sa-si reia cresterea si sa devina un stat cu o economie stabila si competitiva la nivel european”. De asemenea, se prevede ca mandatul lui Antonescu pentru functia de presedinte al Romaniei este „transformarea institutiei prezidentiale intr-un factor real de mediere, echilibru si coeziune nationala, concomitent cu scoaterea sa din zona oricarui partizanat politic”.

UPDATE 2 – La Congresul PNL s-au votat in unanimitate rezolutiile privind necolaborarea cu PDL si privind tandemul Antonescu-Ponta. Liberalii s-au angajat sa nu colaboreze cu PDL in planul administratiei locale, in plan parlamentar si guvernamental. PNL a votat si rezolutia privind desemnarea candidatilor USL pentru functiile de premier si presedinte al Romaniei. Astfel, rezolutia propune ca mandatul premierului desemnat, Victor Ponta, sa puna in aplicare programul Uniunii Social Liberale, incepand cu setul de masuri de relansare economica, iar mandatul candidatului USL la Presedintie il reprezinta transformarea institutiei prezidentiale intr-un factor real de mediere.

UPDATE 1 – Congresul PC a adoptat rezolutiile privind necolaborarea cu PDL si privind tandemul pentru alegeri: „PC isi asuma sa nu colaboreze cu PDL si cu Traian Basescu in plan administrativ, in plan parlamentar si guvernamental. Aceasta decizie este in conformitate cu protocolul USL”, se arata intr-una din rezolutiile adoptate. De asemenea, delegatii la Congresul PC au aprobat sustinerea presedintelui PNL Crin Antonescu si a presedintelui PSD Victor Ponta in calitate de candidati oficiali ai USL la functiile de presedinte al Romaniei si, respectiv, de prim-ministru al Romaniei.

PSD, PNL si PC s-au reunit, sambata dimineata, la Romexpo, in congrese la care urmeaza sa adopte rezolutii privind necolaborarea cu PDL si Traian Basescu si pentru a-i desemna, oficial, pe liderii liberal Crin Antonescu si social-democrat Victor Ponta ca viitori candidati la functiile de presedinte al Romaniei, respectiv prim-ministru.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, ca la Congresul PSD vor fi adoptate trei rezolutii, iar una dintre acestea „prevede categoric ca PSD nu va colabora cu Traian Basescu si cu PDL”. De asemenea, Ponta a precizat ca o alta rezolutie se refera la participarea PSD in alegerile sub forma USL, iar cea de-a treia, la desemnarea unui candidat la functia de presedinte si a unui candidat la cea de prim ministru. „Este o rezolutie care va fi adoptata de catre Congresul PSD, eu vorbesc in numele PSD, dar vor fi si in Congresele PNL si PC. Una dintre cele trei rezolutii prevede categoric ca PSD, vorbesc in numele partidului pe care-l conduc, nu va colabora cu Traian Basescu si cu PDL. Fiind votata de catre Congres, are valoare statutara, pentru ca numai Congresul poate sa schimbe. Daca-l va schimba vreodata, eu nu cred „, a precizat Ponta, potrivit Mediafax.

Victor Ponta a mai spus ca o alta rezolutie care va fi adoptata de Congresul PSD se refera la participarea in alegeri sub forma USL, atat la alegerile locale cat si la cele parlamentare si prezidentiale. „Este o rezolutie precedenta in sens logic celei prin care desemnam un candidat la functia de presedinte si un candidat prim-ministru. Daca n-am fi stabilit ca mergem impreuna nu-si avea sensul o asemenea desemnare”, a mai spus Victor Ponta.

Liderul social-democrat a spus si ca rezolutia care va fi adoptata, sambata, la Congresul PSD privind interzicerea colaborarii cu PDL si cu Traian Basescu vizeaza, de asemenea, necolaborarea cu Mihai Razvan Ungureanu.

La Congresul PNL, pe langa adoptarea rezolutiilor privind politica de aliante in planul administratiei locale, in Parlament si in Guvern si a celei privind desemnarea candidatilor USL pentru presedintia Romaniei si pentru functia de premier, va fi supusa votului propunerea de cooptare a lui Sorin Frunzaverde in functia de vicepresedinte al PNL.

Congresul PC are pe ordinea de zi si propuneri de modificare a Statutului partidului, aprobarea numirii presedintelui Consiliului National al Partidului Conservator, precum si prezentarea candidatilor PC.

Cele trei congrese separate ale PSD, PNL si PC sunt urmate, la ora 13.30, de Mitingul Uniunii Social Liberale. Pe ordinea de zi a acestei reuniuni, la care sunt asteptati aproximativ 10.000 de reprezentanti ai celor trei partide, figureaza prezentarea rezolutiilor adoptate de congresele celor trei formatiuni ale USL si discursuri ale liderilor PSD, PNL si PC si primarului general al Capitalei Sorin Oprescu, sustinut de USL pentru un nou mandat. „Acest miting este pentru sustinerea lui Victor Ponta ca prim-ministru si pentru sustinerea lui Crin Antonescu ca si candidat la presedintia Romaniei”, a explicat, vineri, secretarul general adjunct al PNL, Dan Mihalache.

195 afisari

1 COMENTARIU

  1. era normal. Voiculescu, Crin si Ponta l-au invins deja pe basescu. De altfel era normal. Voiculescu l-a suspendat intai pe basescu, iar apoi l-a invins creand USL.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger