AcasăNewsZilnic sunt ucisi copii in Siria! Obama se ascunde dupa fustele Israelului

Zilnic sunt ucisi copii in Siria! Obama se ascunde dupa fustele Israelului

In timpul negocierilor „diplomatice”, nordul Siriei este atacat continuu de armata lui Bashar

In ultimul discurs adresat natiunii, presedintele american, Barack Obama, a spus, printre altele, ca „Israelul se poate apara singur, cu o forta covarsitoare, si cu sprijinul categoric al SUA”.

O fi fost tot „un argument retoric”, dar Rusia, Iranul s-au inflamat imediat, semn ca negocierile desfasurate pe din dos nu merg asa de bine.  In tot acest timp, armata lui Bashar ataca nordul Siriei zilnic, cu artilerie si aviatie, facand numeroase victime.

In timpul negocierilor „diplomatice”, nordul Siriei este atacat continuu de armata lui Bashar

„Diplomatie” cu amenintari

„Nu ignoram amenintarile, dar regimul lui Assad nu are capabilitatea reala sa reprezinte vreo amenintare serioasa pentru militarii nostri. Nici Assad, nici aliatii lui, nu au niciun interes in escaladarea situatiei, care ar putea duce la disparitia lui. Iar aliatul nostru, Israelul, se poate apara cu propriile forte covarsitoare si cu sprijinul categoric al SUA”, a spus Obama in discursul adresat natiunii. Din acea clipa, aliatii lui Assad au inceput sa freamate. Desi, Obama a cerut Congresului american sa suspende votul pentru operatiunea militara asupra Siriei, „ca sa dea sanse diplomatiei.” Adica negocierilor rapide pentru transferarea armelor chimice ale Siriei sub control international.

Vineri, atac asupra Israelului

Se pare ca pentru Rusia si Iran, suspendarea votului in Congres s-a tradus prin tentativa de a il evita. Cum? „Simplu”! Daca Israelul e atacat in aceasta perioada, SUA, ca aliat, va trebui sa intervina. Iar Israelul a fost avertizat de catre Hamas si Hezbollah ca va fi atacat precis vineri! Joi, ministrii de Externe ai SUA si Rusiei, John Kerry si Serghei Lavrov, se intalnesc la Geneva pentru discutii face-to-face, iar acestea se vor incheia vineri. Agentia germana DPA a anuntat ca un trimis special al Israelului s-a deplasat in mare secret la Cairo, ca sa discute despre „evenimentele” din zona.  Iranul a reactionat imediat: „Obama si Netanyahu trebuie sa stie ca daca ataca Siria, sa ia in calcul distrugerea oraselor Haifa si Tel Aviv”. Iar Rusia a anuntat ca da sistemul S-300 Iranului, plus sprijin in programul nuclear.

Mai bine inecati decat ucisi de Bashar!

Ieri dimineata, in jurul orei 2.00, politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au salvat mai multi sirieni care, inghesuiti intr-o barca de lemn, pluteau in deriva in dreptul localitatii constantene 2 Mai. La bordul barcii subrede se aflau care 10  barbati, 7 femei si 14 copii care, in momentul in care au observat nava politistilor, au amenintat ca se arunca in apa. Migrantii, majoritatea sirieni fugiti din infernul lui Bashar, au fost recuperati dupa o actiune de salvare care a durat 40 de minute, iar acum se afla in custodia autoritatilor romane.

[youtube]N4_TV08Rvog[/youtube]

author avatar
Adina Mutar
711 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger