AcasăNewsZidul Plangerii, curatat de biletele

Zidul Plangerii, curatat de biletele

Conform traditiei iudaice,  Zidul Plangerii, Zidul de apus sau Kotel, considerat locul sacru al iudaismului, trebuie sa fie curatat de biletelele pe care cei care vin acolo isi pun o dorinta. Zidul e curatat de doua ori pe an: inaintea Anului nou evreiesc si inaintea Pastelui.

Potrivit traditiei, niciunul dintre mesaje nu e citit. Toate hartiile sunt puse in saci si ingropate pe Muntele Maslinilor, pe versantul dinspre Zid. Traditia mozaica impune ca toate textele considerate sacre sa fie ingropate, nu arse. Biletele catre Dumnezeu sunt, conform traditiei, asimilate cu scrierile sfinte. Astfel, in acest an, miile de bucatele de hartie, avand inscrise dorinte si rugaciuni ale credinciosilor si vizitatorilor depuse in crapaturile Zidului Plangerii din Ierusalim, au fost scoase din crapaturile Zidului. rUn rabin a supravegheat echipa care, cu bete lungi, a scos din crapaturi zecile de mii de hartiute cu dorinte si rugaciuni, lasate acolo de credinciosi in utlimele 6 luni. Zidul este in mare parte un loc de rugaciune si reculegere. Zidul este special intrucat cea mai mare parte, lunga de 488 metri, este ingropata si se intinde in spatele structurilor rezidentiale construite de-a lungul sau.

author avatar
Ramona Feraru
1.329 afisari

6 COMENTARII

  1. Feraru,Ramona Feraru,Zidul ala nu are nicio treaba cu nicio „plangere”,Zidul ala se numeste Fort Antonia si nu a apartinut niciodata sobolanilor alora khazaro jidanesti,niciodata.Acela este un Zid din Fortareata Imperiului Roman si se numeste Fort Antonia.E asa de greu de inteles ?chiar unul de-al lor recunoaste acest adevar- This is attested to by the eyewitness Jewish historian Josephus, https://pbs.twimg.com/media/DnwWlIRUcAAmkZw.jpg

  2. Ma jidanilor? Cat de prost sa fii sa faci mizerie? Pai ma Dumnezeu cunoaste gandul omului scrie in Biblie la ce sa mai scrii ca prostul? Zi asa cu glas tare:Sa-mi dea Doamne Doamne minte ca e putina si sa ne intelegem cu vecinu si sa nu mai fim rai ca lumea e foarte rea. Si sa vedeti ca Dumnezeu va ajuta. Adica tu crezi ca prostul ca Dumnezeu vine si desface bilete ca la loto?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger