AcasăNewsZi decisiva pentru sefia DNA

Zi decisiva pentru sefia DNA

Tudorel Toader, ministrul Justitiei, va lua astazi o decizie radicala si va alege cine va conduce DNA-ul dupa incheierea mandatului Laurei Codruta Kovesi. Ministul Justitiei a ascultat, ieri, atent proiectele manageriale ale celor trei procurori, din sase, care si-au depus candidaturile pentru sefia instiutiei.

Atent, meticulos Tudorel Toadera i-a luat la intrebari, intr-o prima runda, pe Sorin Armeanu – prim-procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Vaslui, Andrei Bodean – procuror la DNA Constanta, Adina Florea – procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Constanta, in prezent delegata la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Constanta. Audierile au durat cate o ora si jumatate pentru fiecare candidat.

Seria a doua

Pentru astazi, se pregatesc pe margine, cu joc de glezna, procurorul militar Nicolae Lupulescu, Gabriela Scutea – fost procuror general adjunct al Romaniei si Paula-Nicoleta Tanase – procuror la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Galati. Rezultatele selectiei pentru sefia DNA vor fi anuntate public pe data de 6 septembrie. Tudorel Toader spunea ca ii cunoaste pe unii dintre candidatii inscrisi, ca le cunoaste ”evolutiile profesoinale”, dar si ”atitudinile etice, morale”. Propunerea/propunerile ministrului justitiei va fi/vor fi inaintate Consiliului Superior al Magistraturii – Sectia pentru procurori, in vederea obtinerii avizului acestei institutii. Ulterior obtinerii avizului CSM, ministrul Justitiei inainteaza propunerea presedintelui, in vederea numirii in functia de conducere.

author avatar
Ramona Feraru
147 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger