AcasăNewsZgonea: Informarea lui Basescu, o decizie personala. Nu l-am anuntat in timp...

Zgonea: Informarea lui Basescu, o decizie personala. Nu l-am anuntat in timp util pe Antonescu

(foto: romanialibera)

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat, vineri, ca i-a trimis lui Basescu proiectul de modificare a Statutului parlamentarilor, pentru ca seful statului sa nu-l retrimita in Parlament dupa ce va fi adoptat. Zgonea a precizat ca Antonescu a fost surprins de decizia sa pentru ca nu a reusit sa-l informeze in timp util.

(foto: romanialibera)

„Am considerat oportun sa-i transmit (presedintelui Romaniei, n.r.) spre informare, ca sa nu existe o contestare si sa intoarca proiectul de Statut si sa puna intr-o situatie dificila Parlamentul Romaniei inainte ca el sa fie transmis prin vot de catre plenul reunit. Am facut acest lucru de buna credinta, incercand sa cream o punte de legatura institutionala cu Presedintia Romaniei. Nu as dori ca parlamentarii sa aprobe un Statut pe care sa votam noile bugete pe noua formula a Statutului, dupa care presedintele sa retrimita spre analiza acest Statut. Am fi noi pusi intr-o situatie delicata si obligatia mea ca membru al USL este sa aratam ca putem sa facem un altfel de politica si sa gandim strategic altfel”, a declarat Zgonea.

Cat priveste surprinderea lui Antonescu cand a aflat ca presedintele Romaniei, Traian Basescu, a fost informat de proiectul de modificare, Zgonea a sustinut ca nu a apucat sa-l anunte pe liderul PNL de decizia sa: “Domnul Antonescu a fost luat prin surprindere pentru ca eu nu l-am anuntat in timp util despre decizia mea personala de a informa Presedintia cu privire la aceste modificari de Statut”.

Presedintele Camerei Deputatilor a mai precizat ca premierul Victor Ponta a stiut de informarea adresata lui Traian Basescu.

Crin Antonescu a afirmat, vineri, la finalul sedintei Biroului Permanent, ca nu avea habar ca propunerile de modificare a Statutului parlamentarilor au fost transmise mai multor institutii, pentru ca acestea sa isi formuleze un punct de vedere.

Presedintia a primit proiectul de modificare a Legii 96/2006 privind Statutul deputatilor si al senatorilor in cursul zilei de 18 ianuarie. Purtatorul de cuvant al presedintelui Traian Basescu, Bogdan Oprea, a declarat ca seful statului nu se va pronunta asupra oportunitatii si constitutionalitatii acestui proiect de lege.

author avatar
Alina Costache
88 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger