AcasăNewsZgonea ii raspunde lui Basescu: Parlamentarii care nu si-au castigat colegiile sa...

Zgonea ii raspunde lui Basescu: Parlamentarii care nu si-au castigat colegiile sa demisioneze!

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea a afirmat ca este de acord cu propunerea lui Basescu de a-si da demisia si parlamentarii, dar doar aceia care au intrat „fraudulos” in Legislativ, fara a obtine 50% plus unu, din voturile cetatenilor.

„Sunt de acord sa-si dea demisia toti parlamentarii care au intrat fraudulos, fara sa ia 50% plus unu din voturi. Toti acesti oameni sa-si dea demisia, si atunci Parlamentul ar intra in limitele bunului-simt si ale normalitatii”, a declarat Zgonea, citat de realitatea.

Presedintele Camerei Deputatilor a subliniat ca Parlamentul este plin de politicieni care au intrat in Legislativ in urma redistribuirii: „Sustin ca toti deputatii care au intrat la a doua sau a treia redistribuire si care au umplut Parlamentul si ne-au facut de rusine sa paraseasca Parlamentul, sa-si dea demisia. Sa ramana cei care au 50% plus unu din voturi, iar in judetele in care se face redistribuirea sa fie redistribuirea normala ca sa se ocupe numarul de mandate care sunt in judetul respectiv. In rest, acasa!”.

Declaratiile lui Valeriu Zgonea vin in replica la afirmatiile facute de presedintele Romaniei, miercuri seara, care a afirmat ca isi va depune mandatul odata cu cei 588 de parlamentari pentru a comasa si alegerile parlamentare cu cele prezidentiale si europarlamentare.

Traian Basescu a precizat ca este de de acord cu „demisia simultana a presedintelui si a Parlamentului”, dupa revizuirea Constitutiei, in spiritul referendumului din 2009, cand romanii au votat pentru un Parlament unicameral cu maximum 300 de membri.

author avatar
Alina Costache
124 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger