AcasăNewsZegrean despre cazul judecatorului CCR, Toni Grebla: A fost o surpriza uriasa....

Zegrean despre cazul judecatorului CCR, Toni Grebla: A fost o surpriza uriasa. Nu putem sa-i cerem demisia

(foto: observatorbn.ro)

Augustin Zegrean a anuntat, joi dupa-amiaza, intr-o conferinta de presa, ca legea nu permite institutiei in fruntea careia se afla sa ii ceara demisia lui Toni Grebla, odata ce DNA a inceput urmarirea penala in cazuljudecatorului CCR, dar a anuntat ca ii va cere fostului senator o declaratie de incompatibilitate.

(foto: observatorbn.ro)

Dupa ce institutia a facut o serie de precizari, prin intermediul unui comunicat, in legatura cu Grebla, pe numele caruia procurorii DNA au inceput urmarirea penala, judecatorul CCR fiind acuzat, printre altele, de trafic de influenta, presedintele Curtii Constitutionale a adus alte clarificari in acest caz aflat, de ore bune, in atentia opiniei publice. „Pentru noi a fost o surpriza uriasa, (…) ne-am socat”, a marturisit Zegrean, dezvaluind reactia avuta dupa primirea comunicatului de presa al DNA, in conditiile in care este prima oara cand un judecator CCR se afla intr-o astfel de situatie.

Cat priveste o eventuala solicitare ca Grebla sa isi prezinte demisia, Zegrean a precizat ca „demisia este un act personal” si ca CCR nu ii poate cere acest lucru fostului senator, pentru ca legea nu permite acest lucru. „Noi nu putem sa-i cerem demisia”, a lamurit, cu subiect si predicat, presedintele CCR.

Nu in ultimul rand, Zegrean a insistat ca institutia regreta evenimentul in cauza si ca ii va cere   lui Grebla sa dea o declaratie de incompatibilitate. „Nu vreau sa planeze asupra CC nici macar o umbra de indoiala”, a concluzionat judecatorul Zegrean.

93 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger