AcasăNewsZeci de utilaje si peste 160 de muncitori deszapezesc strazile sectorului 1

Zeci de utilaje si peste 160 de muncitori deszapezesc strazile sectorului 1

 

Efectele ninsorii sunt indepartate atat cu ajutorul utilajelor, cat si a muncitorilor de la Romprest, acestia din urma intervenind indeosebi in zona trecerilor de pietoni si a statiilor RATB, anunta Primaria sectorului 1, intr-un comunicat remis redatiei, marti la pranz.

Astfel, se anunta urmatoarele aspecte:

„Circulatia se desfasoara in conditii normale de iarna pe strazile Sectorului 1. 48 de utilaje ale Companiei Romprest si 167 de muncitori deszapezesc, la aceasta ora, arterele din Sectorul 1. La ora transmiterii acestui comunicat, se  intervine cu precadere pe bulevardele principale si pe strazile pe care sunt situate obiective sociale: spitale, sedii administrative etc. In cursul noptii de 26 spre 27 februarie si al acestei dimineti s-a intervenit cu utilaje de mici dimensiuni si pe strazile secundare, urmand ca dupa ce ninsoarea si viscolul isi vor mai pierde din intensitate sa se intervina din nou pe aceste artere.

Totodata, muncitorii actioneaza, cu precadere, pentru indepartarea manuala a zapezii de pe trecerile de pietoni si din zona statiilor RATB. In plus, se indeparteaza zapada de pe trotuare, cu ajutorul frezelor.

Pentru a nu mai intampina probleme cum au fost in aceasta dimineata in zona strazii Popa Tatu, Primaria Sectorului 1 face un apel catre cetateni  ca in aceasta perioada sa pozitioneze autoturismele astfel incat  sa fie permis accesul utilajelor de deszapezire, pluguit, combaterea poleiului, incarcat si transport zapada.

In cursul noptii trecute , 74 de utilaje au actionat pentru indepartarea zapezii si pentru prevenirea formarii de polei. Utilajele Companiei Romprest, prestatorul serviciului de deszapezire din Sectorul 1, au imprastiat pe strazi, incepand cu seara trecuta,  270 de tone de sare si 122 de tone clorura de calciu.”

Persoane fara adapost, cazate in centre sociale ale Primariei

Nu mai putin de 19 oameni fara casa au ajuns, in ultimele 24 de ore, in centrele sociale ale Primariei conduse de Dan Tudorache, au anuntat reprezentantii institutiei.

Mai exact, 17 persoane adulte fara adapost au fost aduse la  Centrul de Urgenta Odai,  iar doi copii la Centrul Pinocchio”. Persoanele fara adapost sunt tinute in aceste centre pe toata perioada geroasa.

Adapostul de noapte de pe Soseaua Odai are un numar de  120 locuri, fiind ocupate in prezent 42 de locuri. La Centrul “Pinocchio”, mai sunt 13 locuri libere.

Patrulele mixte vor patrula in continuare pe strazile Sectorului 1 pentru a identifica persoanele fara adapost care pot fi afectate de conditiile meteo nefavorabile, asigura reprezentantii Primariei. 

author avatar
Andrei Coman
228 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger