Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Zeci de persoane evacuate in cursul noptii trecute din zonele inundate

Zeci de persoane evacuate in cursul noptii trecute din zonele inundate

Autor:

Salvatorii si alte forte ale Ministerului de Interne au intervenit in ajutorul oamenilor aflati in zonele aflate sub ape si in cursul noptii de sambata spre duminica, cand s-a intervenit pentru salvarea sau evacuarea a 45 de oameni. Totul in conditiile in care pe tot parcursul zilei de 30 iunie, nu mai putin de 764 de oameni au fost salvati si evacuati din calea puhoaielor.

 

inundatii 720x405 Zeci de persoane evacuate in cursul noptii trecute din zonele inundateChiar si asa, exista o unda de speranta atat la nivelul locuitorilor, cat si al autoritatilor, care se asteapta la o imbunatatire a vremii si la oprirea ploilor. “Avertizarile meteorologice si hidrologice au fost restranse, situatia revine la normal in zonele afectate”, anunta duminica reprezentantii MAI.

La momentul emiterii informarii se stia ca inundatiile au afectat circulatia pe 5 drumuri nationale si 13 judetene. Probleme sunt si pe calea ferata – traficul feroviar fiind intrerupt pe sectia 205 Babeni – Alunu la km feroviar 34+400 de metri si sectia de cale ferata 403 Brasov – Intorsura Buzaului pe raza localitatii Budila, dupa ce podul feroviar din localitate a fost daramat de viituri.

Localitati fara curent electric

Totodata, se incerca rezolvarea cat mai rapid a problemelor aparute la nivel de alimentare cu electricitate in locuintele a peste 200 de consumatori. Problemele au fost reclamate in cinci localitati din judetele Covasna, Harghita si Suceava.

Cea mai recenta evaluare a situatiei, facuta sambata seara, la ora 22, indica faptul ca 99 de localitati din 19 judete fusesera se vedeau din plin efectele vremii rele. Peste 250 de case si 630 de curti fusesera inundate, 6 poduri sau podete, 14 tronsoane de drum national si 12 de drum judetean, 3 tronsoane de cale ferata din 5 diguri afectate de apa.


1 Comentariu la Zeci de persoane evacuate in cursul noptii trecute din zonele inundate

  1. VERONICA

    Pentru RESPONSABILII din mai multe MINISTERE , din GUVERN si ADMINISTRATIE, ACUM trebuie aplicate CU SEVERITATE prevederile Legeii nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerială , VIS A VIS DE CONSECINTELE CATASROFALE PETRECUTE PE TERITERIU ROMANIEI IN ULTIMILE ZILE DATORITA INUNDATIILOR si NEPASARII , INCOMPETENTEI si HOTIEI. (De 28 de ani nu s-au facut TALUZARI, INDIGUIRI, PODURI, CANALE ETC pentru eliminarea riscurilor). S-au facut DOAR DEZASTRE in stil mafiot TAIERI DE PADURI, BALASTIERE, DRUMURI DE MANTUIALA, ETC


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 21-05-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!