AcasăNewsZeci de mii de pocnitori, dar si baterii de artificii, gasite intr-un...

Zeci de mii de pocnitori, dar si baterii de artificii, gasite intr-un taxi. Ce au decis politistii!

Daca tot se apropie sezonul sarbatorilor, in care petardele, pocnitorile si artficiile sunt folosite mai mult ca oricand, multi dintre cei care le cumpara nerealizand, parca, la ce pericole se expun, exista persoane care isi fac stocuri de astfel de produse, in incercarea de a le comercializa.

Trei barbati- cu varste intre 31 si 41 de ani, din Tulcea, au luat, recent, un taxi. Pana aici nimic nelalocul lui, doar ca politistii au descoperit ca aveau la ei zeci de mii de petarde, dar si alte bunuri de acest tip, pe care, din cate spun oamenii legii, aveau de gand sa le comercializeze. Nu au mai apucat, pentru ca agentii de politie care au oprit autovehiculul la un control in trafic au dat de urma adevaratului arsenal pitotehnic, pe care l-au confiscat, constantand ca posesorii nu aveau drept legal sa le detina.

La verificarea obiectelor respective, s-a descoperit ca in taxiul respectiv erau nu mai putin de  62.600 de petarde, 20 baterii de artificii, 6 rachete si 24 de candele romane, toate din categoria 2 de articole pirotehnice, din cate anunta IPJ Tulcea, vineri, intr-un comunicat.

Pe langa faptul ca au ramas fara obiectele respective, cei trei s-au ales si cu dosare penale, fiind cercetati pentru „efectuare fara drept de operatiuni cu articole pirotehnice”, infractiune prevazuta de Legea nr. 126 din 2005 privind regimul materiilor explozive.

foto: Politia Romana

450 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger