AcasăNewsZece persoane cu averi foarte mari, luate la verificat de ANAF

Zece persoane cu averi foarte mari, luate la verificat de ANAF

ANAF a inceput verificarile pentru zece persoane cu averi mari, dupa ce a descoperit diferente foarte mari intre averea acestora si valoarea rezultata din impozitele platite.

ANAF a dispus controale fiscale pentru zece romani cu venituri mari, dupa ce inspectorii fiscali au observat nereguli privind raportul dintre averile declarate si impozitele platite.

„Consecinta verificarilor pe esantionul precedent din cele 30 de cazuri este ca avem o crestere a veniturilor declarate din surse, sa spunem, mai putin uzuale, cum ar fi dividende realizate in strainatate”, arata seful ANAF.

De asemenea, ANAF a precizat ca 200 de persoane, dintr-un total de 400 de propuneri, vor fi selectate pana la finalul anului pentru infiintarea serviciilor regionale de verificari fiscale. „Vom selecta riguros, inclusiv cu verificari specifice altor autoritati ale statului. Aici, va puteti imagina, nu putem angrena persoane asupra carora planeaza unele suspiciuni legat de integritate, persoane care nu au un background profesional perfect”, a declarat Gelu Diaconu, seful ANAF, citat de b1.ro.

Diaconu a mai precizat ca verificarile romanilor selectati vor fi facute de inspectori fiscali din afara judetului.

author avatar
Alina Costache
650 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger