AcasăNewsZece pasi pentru o cariera de succes

Zece pasi pentru o cariera de succes

Fiti la curent cu ce este nou, analizati-va greselile din trecut si planificati cu atentie pasii pentru cariera ce vi se potriveste

Pentru a-ti planifica succesul profesional iata cativa pasi pe care-i propune ”doctorul carierelor”, celebrul professor Randall Hansen de la Universitatea din Toronto, fondatorul Quintessential Careers, unul din cele mai importante site-uri de profil, citat de manager.ro

Fiti la curent cu ce este nou, analizati-va greselile din trecut si planificati cu atentie pasii pentru cariera ce vi se potriveste

1.Planificarea unei cariere este o intreprindere meticuloasa, care necesita rabdare si atentie. De aceea este bine sa va extrageti din rutina zilnica si sa blocati orice alta activitate care va va distrage atentia de la acest scop. Veti fi mai concentrat pentru a alege directia in care vreti sa va indreptati profesional.

2 .De mare folos este o revizuire a drumului pe care l-ati parcurs in cariera pana in acest moment. Unde ati gresit? Ce nu a mers bine? Si mai ales ce ati putea schimba de aici incolo?

3. Va propunem intocmirea unei liste pe doua coloane: ce va place si ce va displace. Apoi raportati cele doua coloane la  situatia locului de munca actual si la actuala cariera. Daca va regasiti mai mult in coloana cu lucrurile care va plac, va aflati pe un drum profesional care vi se potriveste. In caz negativ, considerati ca este momentul pentru a pasi pe drumul unei noi cariere, unui nou loc de munca

4. Analizati-va propriile hobby-uri. Desi pare a nu a avea legatura cautarea unei noi cariere cu o privire asupra activitatilor ce nu au legatura cu job-ul, cercetatorii au stabilit ca preocuparile extra-job pot oferi o buna perspectiva pentru o cariera viitoare. Viata lui Paul Gauguin este un exemplu in acest sens. Putina lume stie ca acesta era un om de afaceri prosper si picta doar in timpul liber. Sfatuit de un artist sa se aplece mai mult asupra hobby-ului sau, Gauguin si-a gasit adevaratul sens al vietii abia dupa ce s-a dedicat in totalitate artei.

5. Este util sa tineti si o evidenta stricta a realizarilor profesionale. Majoritatea oamenilor nu o fac si , in momentul in care cauta un alt job, se muncesc sa-si refaca CV pentru a-l prezenta cat mai stufos. A fi la zi cu propriile realizari va va scuti de acest effort, dar va va si ajuta in planificarea carierei.

6. De asemenea, este utila o lista pe care sa va treceti abilitatile. Chiar daca titlurile locurilor de munca suna diferit exista componente ce pot fi transferate de la un loc de munca la altul. Cu alte cuvinte este posibil sa aveti aptitudini ce va pot fi utile si pot fi valabile in cariere diferite.

7. Bineinteles este imperios recomandat sa fiti la current cu cele mai noi tendinte in domeniul locurilor de munca. Cu cat sunteti mai informat, cu atat aveti sanse mai mari si o putere de adaptare mai mare pentru o noua cariera.

8. Planificati pe termen scurt si lung obiectivele pentru cariera ce doriti sa o urmati. Aceste obiective le puteti revizui (sau corecta) in functie de modul cum progresati sau de schimbarile ce intervin.

9. Internetul si nu numai ofera ample informatii despre oportunitatile de formare profesionala, de instruire. Alocati timp pentru a stabili ce tip ce experiente educationale vi se potrivesc pentru a va ajuta sa va atingeti obiectivele: training-uri, diverse programe de invatamant online, comunitati, asociatii, experiente.

10. Fiti cu un pas in viitor. Adunati cat mai multe date despre cariera dorita si apoi faceti o proiectie in viitorul apropiat pentru a va stabili mai bine pasii ce sunt de urmat. Priviti cu un ochi in urma, la ceea ce este de revizuit, si cu unul inainte, pentru a pasi cu incredere in cariera.

 

author avatar
National
1.454 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger