AcasăNewsZece jihadisti arestati in Belgia

Zece jihadisti arestati in Belgia

Politia a destructurat o retea de recrutori pentru ISIS

Noi perchezitii au avut loc, ieri, in regiunea bruxelleza, in cadrul unei anchete antiteroriste. Zece persoane  urmarite sunt anchetate de politie, in urma unor descinderi in Molenbeek-Saint-Jean, Koekelberg, Schaerbeek si Etterbeek.

Politia a destructurat o retea de recrutori pentru ISIS

Potrivit RTBF, este vorba de o ancheta legata de o filiera de recrutare a jihadistilor, care deja a mijlocit calatoria mai multor persoane in Siria cu scopul de a contacta gruparea terorista Statul Islamic. In acest caz, zece persoane erau in colimatorul justitiei, o parte din ele intorcandu-se din zonele de lupta, altele incercand noi recrutari. In urma a noua perchezitii, cele zece persoane au fost arestate si duse la audieri. Cinci au fost arestate in Molenbeek-Saint-Jean, doua la Koekelberg, doua la Schaerbeek si una la  Etterbeek. Potrivit anchetatorilor, acest dosar are ramificatii si in Liege, a carui politie judiciara se ocupa de altfel cu audierile celor zece, mai multe servicii de informatii colaborand in ancheta, care a inceput cu cateva luni in urma. Deocamdata, nu exista legaturi cu atentatele din Paris si nici cu amenintarile teroriste asupra Bruxelles-ului. Autoritatile belgiene au evaluat la 221 numarul potentialilor candidati la jihad. Potrivit cifrelor oficiale, 289 de belgieni se afla inca in Siria iar 117 s-au intors in tara.

Un lider Daesh, urmarit pentru ca a furat 85.000 de dolari

Un comandant ISIS din Irak este urmarit pentru ca a furat din casieria gruparii teroriste 85.000 de dolari, scrie The Independent. Nu este prima data cand lideri ai gruparii teroriste din Irak si din Siria, sau cei care se ocupa de finantele teroristilor dispar cu sume importante de bani, pe fondul scaderii veniturilor ISIS, in urma castigului de teren al Coalitiei condusa de SUA. In ciuda pedepselor cu moartea ce-i asteapta pe hotii din interiorul organizatiei, tentatia este mare, ISIS fiind inca cea mai bogata organizatie terorista din lume, ale caror fonduri provin din contrabanda cu petrol, taxe si extorcari de bani din teritoriile controlate si contrabanda cu antichitati.

author avatar
Tudor Borcea
79 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger