AcasăNewsZapada pe Transalpina. S-a intervenit in ajutorul mai multor persoane. Patru masini...

Zapada pe Transalpina. S-a intervenit in ajutorul mai multor persoane. Patru masini blocate

Racirea brusca a vremii a adus primele ninsori din aceasta toamna. Mai multi turisti, surprinsi de aparitia zapezii pe Transalpina, in cursul noptii trecute, au avut nevoie de ajutor.

Salvamontistii gorjeni au intervenit in zona si au gasit patru masini blocate si mai multi oameni care asteptau in interiorul acestora ca drumarii sa curete zapada de pe carosabil, pentru a putea pleca la drum. Potrivit Salvamont Romania, la momentul la care au ajuns la primele trei autoturisme blocate, salvatorii montani au constatat ca persoanele aflate la bord „nu au probleme medicale si pot, inca, incalzi masinile asteptand desfacerea drumului”. Ulterior, salvamontistii au pornit mai departe, catre Obarsia Lotrului, pentru a ajunge la celelalte persoane care ar fi putut avea nevoie de ajutor. In prima faza s-a crezut ca ar fi fost mai multe masini blocate, insa in cele din urma s-a stabilit ca era vorba de un singur autoturism.

Primele informatii ajunse la salvatorii montani – la momentul in care nu se stia inca un numar exact al masinilor ramase blocate dupa ce carosabilul a fost acoperit de zapada si de portiuni cu gheata – erau ca o parte a turistilor aflati in masinile respective nu ar fi fost pregatiti, la nivel vestimentar, pentru episodul de iarna subita, mai exact fiind imbracati de vara.

sursa foto: Facebook/Salvamont Romania

129 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger