AcasăNewsZapada a paralizat regiuni din Europa

Zapada a paralizat regiuni din Europa

Cinci ţari, ingropate sub omat

Stare de urgenţa in Germania, Austria, Suedia şi Norvegia, caderile masive de zapada, in unele locuri şi de 5 metri, au blocat drumuri,  circulaţia trenurilor a fost perturbata, şcolile şi-au anulat cursurile in timp ce sute de militari au fost trimişi sa-i ajute pe sinistraţi. Deja meteorologii vorbesc despre cea mai grea iarna din ultimii 30 de ani, bilanţul victimelor a ajuns la 24 de morţi, cei mai mulţi in avalanşe.

Cinci ţari ingropate sub omat

Crucea Roşie a intervenit pentru a-i ajuta pe şoferii blocaţi pe o autostrada din sudul landului german Bavaria, iar un baiat de noua ani a fost ucis de un copac prabuşit. Furtuna de zapada a facut ca drumurile sa fie impracticabile in Suedia şi Norvegia. In Elveţia o avalanşa a blocat intrarea unui hotel din regiunea Schwägalp, ranind trei persoane,  in Austria, unde stratul de zapada a atins trei metri in anumite regiuni, şapte persoane şi-au pierdut viaţa in ultima saptamana şi doi turişti aflaţi in drumeţie sunt daţi disparuţi de sambata. “Astfel de cantitaţi de zapada la altitudini mai mari de 800 de metri se intampla o data la 30 sau 100 de ani”, a spus Alexander Radlherr de la Institutul Central pentru Meteorologie şi Geodinamica.

Furtuna Storm Jan a facut ravagii in nordul Suediei, la graniţa cu Norvegia, ţara unde s-au inregistrat numeroase blocaje rutiere. Pericol şi in Bavaria, landul german şi-a inchis porţiuni de autostrazi, Crucea Roşie a salvat numeroşi şoferi care şi-au petrecut noaptea la un popas de langa Rosenheim. Drumurile din regiunea Berchtesgaden in apropierea graniţei cu Austria au fost blocate, armata a trimis  şenilate, circa 200 de militari i-au ajutat pe oamenii prinşi in zapada. Meteorologii avertizeaza ca riscul de producere a avalanşelor este deosebit de ridicat, pana marţi este posibil sa se acumuleze in Alpi un nou strat de zapada de aproape un metru grosime.

 

author avatar
Andrei Coman
312 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger