Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Xi Jinping, jupanul planetei

Xi Jinping, jupanul planetei

Autor:

Presedintele Chinei este cel mai puternic lider din lume in topul Forbes, fiind urmat de presedintele rus Vladimir Putin si de liderul de la Casa Alba Donald Trump.

 

xi jinping Xi Jinping, jupanul planetei

O premiera in topul Forbes al celor mai puternici lideri din lume, presedintele Chinei i-a surclasat pe Vladimir Putin si Donald Trump

O premiera pentru Xi Jinping, secretar general al Partidului Comunist Chinez, de fapt un „presedinte imperial” care se bucura de un cult al personalitatii nemaiintalnit din timpul lui Mao, scrie Forbes pe pagina sa de internet. Cum sa nu fie asa cand la Congresul partidului unic din martie a fost schimbata chiar Constitutia pentru ca Xi Jinping sa devina  conducator pe viata. In ceea ce-l priveste pe presedintele Rusiei,  ei bine, Vladimir Putin a detinut locul intai consecutiv patru ani, iar tot din martie are al patrulea mandat de sef al statului, fiind reales cu un procent „garla” de 77%, cel mai mare pentru un lider rus de la caderea Uniunii Sovietice. La un an de la preluarea mandatului, presedintele american Donald Trump a ajuns pe pozitia a treia, „pokerul” sau politic l-a facut sa obtina prea putine succese, insa conduce cea mai mare putere economica si militara. Deci, trei barbati, dar a patra cea mai puternica persoana din lume este o femeie: cancelarul Germaniei,  conservatoarea Angela Merkel, de fapt un lider de facto al Europei. Pe pozitia a cincea il gasim pe cel mai bogat om din lume, Jeff Bezos, fondator si CEO al companiei Amazon, iar locul 6 este ocupat de Papa Francisc. In topul Forbes din acest an, care contine 75 de pozitii,  sunt si nume noi, printre care Mohammed Bin Salman Al Saud (8), printul mostenitor al Arabiei Saudite, Jerome H. Powell (11), seful Rezervelor Federale din SUA sau  Darren Woods (34), directorul Exxon Mobil.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 17-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!