Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » West Nile. 21 de romani au murit, 7 dintre decese – in Capitala

West Nile. 21 de romani au murit, 7 dintre decese – in Capitala

Autor:

Noile date oferite de autoritati indica o crestere a numarului cazurilor de meningite/meningo-encefalite cauzate de infectia cu virusul West Nile – transmisa prin intepatura de tantar.

 

tantar 350x208 West Nile. 21 de romani au murit, 7 dintre decese   in CapitalaAstfel, Ministerul Sanatatii a anuntat vineri ca in actualul sezon, din mai incepand si pana pe 13 septembrie, s-au inregistrat 196 de astfel de cazuri, cu mentiunea ca 21 dintre pacienti au murit, fiind vorba de persoane “care prezentau co-morbiditati”, adica aveau si alte afectiuni medicale.

Centrul National de Supraveghere si Control a Bolilor Transmisibile precizeaza ca 7 decese s-au inregistrat la pacienti din Capitala, patru in judetul Iasi, cate doua in judetele Constanta si Olt si cate un deces in judetele Galati, Covasna, Dambovita, Dolj, Suceava si Teleorman.

Aceeasi sursa mentioneaza ca, pe masura ce scad temperaturile, “specialistii apreciaza ca in perioada urmatoare se asteapta o scadere a numarului de cazuri de imbolnavire cu virusul West Nile”.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 26-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!