Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » West Nile. 12 romani au murit 

West Nile. 12 romani au murit 

Autor:

Nu mai putin de 117 cazuri de meningite/meningo-encefalite cauzate de infectia cu virus West Nile au fost inregistrate in ultimele luni la nivelul Romaniei.

 

tantar 350x202 West Nile. 12 romani au murit Din pacate, in acest interval, adica incepand din mai si pana pe 29 august, 12 romani au murit din cauza infectiei cu virusul transmis prin intepatura de tantar.

Din cate anunta joi Ministerul Sanatatii, in baza datelor venite dinspre Centrul National de Supraveghere si Control a Bolilor Transmisibile, cele mai multe decese, cinci, au fost inregistrate in Capitala, alte doua in judetul Olt, fiind, de asemenea, constatate cate un deces in judetele Iasi, Galati si Covasna, Constanta si Dambovita. In toate cazurile, a fost vorba despre “pacienti care prezentau co-morbiditati”, adica aveau, simultan, mai multe afectiuni.

“Fata de anul trecut, debutul perioadei de imbolnaviri s-a produs cu 3 saptamani mai devreme, iar specialistii apreciaza ca ne apropiem de varful epidemic din acest sezon, dar nu este vorba despre o epidemie, asa cum a fost in anii 1996, 2010 si 2016”, transmit oficialii MS,intr-un comunicat.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 19-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!