Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Washington-ul nu mai crede in stenograme! Vrea condamnari severe pentru politicienii corupti

Washington-ul nu mai crede in stenograme! Vrea condamnari severe pentru politicienii corupti

Autor:

Mitul „cruciadei anticoruptie”, atat de trimbitata in ultima vreme in Romania este spulberat de catre chiar inaltii protectori ai celor autointitulati „ultimii aparatori” ai Justitiei din Romania.

 

gite 300x225 Washington ul nu mai crede in stenograme! Vrea condamnari severe pentru politicienii corupti

Ambasadorul Mark Gitenstein a atras atentia asupra riscului bagatelizarii luptei anticoruptie

Unii procurori, ajunsi mai celebri decat vedetele de cinema gratie zecilor de descinderi televizate pe care le-au organizat, au fost pana acum mangaiati parinteste pe cap de garantii pastrarii independentei judecatoresti.

02 03 300x270 Washington ul nu mai crede in stenograme! Vrea condamnari severe pentru politicienii corupti

1.11.2012 – „National” a dezvaluit nemultumirile tot mai accentuate ale administratiei americane

Insa „bluf”-urile tot mai dese date in ultima vreme cu dosare „bomba” care s-au fasait la primul termen de judecata i-au scos din sarite si pe emisarii administratiei SUA la Bucuresti.

Adrian Nastase Diana 03 resize 199x300 Washington ul nu mai crede in stenograme! Vrea condamnari severe pentru politicienii corupti

Dupa condamnarea lui Adrian Nastase, americanii sunt cu ochii pe anchetarea lui Liviu Dragnea

Iar acestia au cerut ultimativ sa se termine cu „mascarada” anchetelor anticoruptie bazate doar pe stenograme. Si care se pot solda cel mult cu condamnari la limita suspendarii.

Dragnea, picatura care a umplut paharul!

Liviu Dragnea Diana 04 resize 300x242 Washington ul nu mai crede in stenograme! Vrea condamnari severe pentru politicienii corupti

Liviu Dragnea

Deja rabdarea reprezentantilor Ambasadei SUA era pusa la incercare de politicienii care se inghesuiau sa se toarne unii pe altii. Ca si de magistratii care faceau promisiuni de-a dreptul desantate despre depasirea planului cincinal la corupti dati mai mult pe mana televiziunilor, decat a instantelor de judecata.

mona1 249x300 Washington ul nu mai crede in stenograme! Vrea condamnari severe pentru politicienii corupti

Aflata intre ciocan si nicovala, Mona Pivniceru trage de timp cu marile dosare ce asteapta sa ia calea Justitiei

Iar prezentarea „raportului” despre iminenta retinere a lui Liviu Dragnea a reprezentat, dupa cum sustin sursele noastre, picatura care a umplut paharul. Pentru ca responsabilii cu monitorizarea Justitiei din Romania si-au dat seama ca se punea la cale o noua ancheta facuta „pe genunchi”. Si in urma careia „baronul” PSD se putea capatui, in urma acuzelor probate, cu cel mult o condamnare de doi-trei ani de inchisoare, poate si aceea cu suspendare. Asa ca „ochiul si timpanul” Washington-ului la Bucuresti a cerut instrumentarea completa a acestui caz. Insa vestea returnarii spetei nu pare chiar atat de buna pentru Dragnea. Pentru ca procurorilor li s-a cerut totodata sa revina cu dosarul cand vor avea probe solide, care l-ar putea trimite dupa gratii pe liderul USL pentru un „mandat” cu mult mai indelungat.

Gata cu mascarada!

De asemenea, reprezentantii SUA au cerut ultimativ sa se termine cu „mascarada” anchetelor anticoruptie bazate doar pe stenograme. Si care se pot solda cel mult cu condamnari la limita suspendarii. Astfel ca, pe canale neoficiale, dar cat se poate de directe, lideri ai clasei politice, dar si sefi insemnati din Justitie au receptionat avertismentul ca de acum inainte nu se vor mai inghiti „galustile” de genul condamnarii lui Adrian Nastase. Si ca, in viziunea Washington-ului, o adevarata ancheta anticoruptie trebuie sa se finalizeze cu pedepse exemplare de 10–20 de ani de inchisoare. Ceea ce si poate explica intrarea marilor dosare in „stand-by”, anchetatorii incercand acum sa dreaga busuiocul din mers si sa nu se mai bazeze doar pe „caderile pe tehnica”. Iar liderii politici bagati in vrie negociaza deja la sange pe cine sa cada magareata condamnarilor severe cerute de SUA.

 

Dupa condamnarea lui Adrian Nastase,

americanii sunt cu ochii pe anchetarea lui Liviu Dragnea
Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 25-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!