AcasăNewsWashington pregateste un atac pe retelele sociale rusesti

Washington pregateste un atac pe retelele sociale rusesti

Razboiul informatic cu Moscova inghite mai multi bani decat lupta impotriva propagandei Statului Islamic

SUA se pregatesc sa lanseze un razboi de informatii in foarte popularele retele sociale rusesti Vkontacte (vk.com) si Odnoklassniki (ok.ru) dar si in segmentele rusesti ale Facebook si Twitter.

Razboiul informatic cu Moscova inghite mai multi bani decat lupta impotriva propagandei Statului Islamic

Potrivit cotidianului Izvestia, Consiliul american al guvernatorilor radiodifuziunii (BBG) va crea, in cursul acestui an, folosind platforma unui birou ceh al Radio Free Europe/Radio Liberty, un departament botezat DIGIM care va avea ca principala misiune ”contracararea dezinformarii  din mass-media rusa cu ajutorul diverselor platforme sociale si mediatice”, informeaza Sputnik. BBG acuza Rusia ca a ”pus in actiune un mecanism de dezinformare omniprezent” avand ca scop ”semanarea discordiei promovand teorii complotiste ” si ”propagarea de minciuni”. In plus fata de retelele sociale, personalul noului department va utiliza serviciul de mesagerie instantanee WhatsApp pentru a atrage noi cititori. Printre principalele mijloace de combatere a influentei mediatice rusesti, BBG citeaza ”emisiuni originale si satira politica”. Un canal YouTube si site-ul Rus2Web vor fi create pentru a servi ca platforma ”jurnalistilor si realizatorilor” rusi a carei munca este, in prezent, ”blocata de catre Kremlin”.

Buget de 15, 6 milioane dolari

BBG prevede, in egala masura, sa-si largeasca cooperarea cu postul de televiziune rus RBK a carei audienta lunara este estimata  la aproximativ 22,4 milioane de persoane, pe ansamblul teritoriului Rusiei. Anul viitor, BBG va debloca pana la 15,6 milioane de dolari pentru proiectele sale de lupta impotriva ”revansismului rusesc”. Cu titlu de comparatie, campania pe care o duc americanii vizand combaterea ideologiei Statului Islamic va beneficia doar de 6,1 milioane dolari.

author avatar
Tudor Borcea
154 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger