AcasăNewsWashington a legalizat compostul din ramasite umane

Washington a legalizat compostul din ramasite umane

Sicriele si urnele pentru cenusa devin o alternativa invechita in America, dupa ce Washingtonul este primul stat care  permite transformarea ramasitelor umane in compost ca alternativa de inhumare. Astfel, locuitorii din Washington vor fi primii cetateni ai SUA care vor putea sa ceara ca ramasitele proprii sau ale celor dragi sa fie transformate in ingrasamant.

Membrii parlamentului au votat legea SB5001, o masura care ar permite utilizarea hidrolizei alcaline si compostarea corpurilor umane. Legea trebuie sa primeasca aprobarea guvernatorului democrat Jay Inslee, care cauta nominalizarea partidului pentru alegerile prezidentiale din 2020, avand o platforma care sustine grija fata de mediu. Legalizarea acestui proces, numit si „incinerare verde”, a fost propusa de senatorul de stat Jamie Pedersen. Proiectul a fost initiat de un grup de americani care vrea sa evite inmormantarile clasice, subliniind ca astfel corpurile oamenilor pot da nastere ”unei noi vieti”. Astfel, cadavrele pot deveni temelia care ar putea hrani radacinile unui copac. ”Natura stie cum sa transforme corpurile noastre in pamant”, a spus Nina Schoen, din Seattle, care se afla printre persoanele care cauta o metoda alternativa de inhumare. ”Ce este important pentru mine este ca, dupa ce nu mai sunt, corpul meu este capabil sa ofere inapoi pamantului care m-a intretinut si prin asta sa creeze viata noua”, a adaugat ea.

author avatar
Andrei Coman
265 afisari

1 COMENTARIU

  1. O sa moara popii de foame bah..! Ca ei au inventat inhumarea acu citeva mii de ani! Pt. ca cumparasera terenuri si aveau nevoie de bani rapid au inventat cimitirele! Pina atunci exista la anticii egipteni mumificarea,(dar nu inhumarea,caci erau depusi in necropole)iar la incasi,azteci,mayasi,iroquis,navaho,apache,comanche,indienii asiatici ,etc.arderea pe rug.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger