Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » VW fuge de Romania

VW fuge de Romania

Autor:

Pentru planurile sale de extindere in Europa de Est grupul german alege Turcia, desi in carti s-au numarat Romania si Bulgaria. Prin urmare, inca un tren pierdut pentru economia noastra, ocolita de marii producatori auto care prefera tarile vecine, nicio strategie din partea autoritatilor sa-i atraga si, ca de obicei, mutenie  din partea presedintelui Iohannis.

 

vw VW fuge de Romania

Degeaba vorbeste Iohannis germana…

In noiembrie, seful grupului Volkswagen AG, Herbert Diess, declara ca producatorul auto cauta un loc pentru o noua fabrica multibrand in Europa de Est, a carei productie ar urma sa inceapa dupa 2022. Unitate in care 5000 de angajati vor produce SUV-urile Skoda Karoq si Seat Ateca, fabricate in prezent la Kvasiny (Cehia). Experienta Turciei in domeniul productiei auto a jucat un rol in decizia Volkswagen, spune presa germana, o decizie in contextul unui dezghet al  relatiilor dintre Berlin si Ankara. Necesitatea unei noi fabrici in Turcia a crescut dupa ce VW a confirmat ca va  transfera in Cehia productia modelului Passat, unul dintre cele mai importante in gama, ca parte a planului de investitii in masini cu emisii zero. Si uzinele din Emden si Hanovra ar urma sa fie transformate pentru productia de vehicule electrice pana in 2022. Mai exista o chestiune, VW si Ford pregatesc una dintre cele mai mari aliante din industria auto, un parteneriat de pe urma caruia vehiculele comerciale Crafter si Transporter de la Volkswagen ar putea fi produse la uzina Ford din Turcia, unde grupul american fabrica in prezent modelele Transit si Custom si are cea mai mare baza europeana pentru astfel de vehicule. Tensiunile politice, legislatia care se tot schimba si mai ales infrastructura la pamant sunt principalele motive pentru care gigantii auto ocolesc Romania si prefera, de pilda, Ungaria vecina, tara in care  au deschis si vor deschide noi fabrici nume importante ale industriei de profil: Audi, G.M., Mercedes-Benz si, mai nou, BMW.


2 comentarii to VW fuge de Romania

  1. Octabvian

    As a va sta bine ca ziar psdist, cand nu iese o treaba economica e de vina presedintele nu guvernul care cica conduce economia, parca era si un ministru pe acolo sau ma insel?!

  2. roman sadea

    Werner a fost bun numai sa le faciliteze habsburgilor taierea padurilor si ale mizerii de acest gen.
    Cand este vorba de investitii in Romania, nu-l mai baga nimeni in seama.
    Atat poate.


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 20-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!